Afyonkarahisar’da 10 FETÖ sanığı hakim karşısına çıktı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
30 Eki 2017 / Pzt 15:13
/ 0 Kez Okundu
| |

Afyonkarahisar’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün davaları kapsamında çoğunluğu eski polis memurları 10 kişi hakim karşısına çıktı

Afyonkarahisar’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün davaları kapsamında çoğunluğu eski polis memurları 10 kişi hakim karşısına çıktı. Sanıklardan 10 yıl 6 ay hapis cezası alan Dinar eski Emniyet Amirleri’nden Esat Koçyiğit, mahkemede “dershaneye gidip gelen çocuğunun soğuk havalarda polis aracı ile alınıp bırakıldığını” itiraf etti.
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ve çoğunluğu önceden yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen eski polisler “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Çoğunluğu tutuklu olan sanıklardan Esat Koçyiğit 10 yıl 6 ay, Sadık Ozan 10 yıl 6 ay, Alparslan Duman 8 yıl 3 ay, Cumali Demir 9 yıl, Ünal Özal 9 yıl 9 ay, Özcan Karakuş 9 yıl 9 ay hapis ile cezalandırıldılar. Tutuklu bulunan Ahmet Kaytan’ın ise duruşması ileri bir tarihe ertelendi.
Tutuksuz sanıklardan Ramazan Çağlar 7 yıl 6 ay, Sezgin Pile 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası aldılar. Mahkemede ayrıca tutuksuz yargılanan eski polis memurlarından Cavit Y.’de beraat etti.

“Tanıkların beyanlarını kabul etmiyorum”
Hakim karşısına çıkan ve 10 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılan KHK ile ihraç edilen sanıklardan Dinar eski Emniyet Amirleri Esat Koçyiğit, savunma yaptı. Cep telefonun da örgüte ait mesajlaşma programları olan “eagel ve ByLock” tespit edilen Koçyiğit, suçlamaları kabul etmeyerek terör örgütü üyesi olmadığını söyledi. Kendisi ile ilgili tanık beyanlarının hatırlatılması üzerine Koçyiğit, “Tanıkların beyanlarını kabul etmiyorum. 2013 yılında çocuğumu dershanelerine gönderdim. Hava soğuk ve yağmurlu olduğunda o bölgeye yakın polis araçları ile çocuğumu aldırıp karakola getirttirirdim. Bunu polisler de biliyordu” diye savunma yaptı. Koçyiğit savunmasında farkında olmadan devlet imkanlarını kendisi için nasıl kullandığını da itiraf etmiş oldu.

“Benim kodum olan 2080 sürekli anons edildi”
Yine eski komiser yardımcısıyken KHK ile ihraç edilen Ahmet Kaytan da kendisi hakkında mahkeme heyeti karar vermeden önce son savunmasını yaptı. FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunduğu gece kendisinin görev olduğunu ve bir çok polis ekibinin kendisini bağlı olduğunu aktaran Kaytan, “15 Temmuz gecesi benim kadar talimat alan ve talimat verip uygulatan birisi yoktur. Emniyet haber merkezinde benim kodum olan 2080 sürekli anons edildi. Ben bu kadar özveri ile çalıştım. Gerekli yerlere gerektiği şekilde bana bağlı ekipleri sevk edip yönlendirdi. Ama ben bu şekilde çalışırken terör örgütü üyeliği suçlaması ile burada olmam beni gerçekten üzüyor” şeklinde savunma yaptı. Mahkeme heyeti Kaytan’ın duruşmasını ileri bir tarihe erteledi.
Öte yandan, mahkemedeki yargılamalara öğleden sonrada devam edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.