Ağız kokusu fazla et tüketenlerde daha yaygın görülüyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ağız kokusu fazla et tüketenlerde daha yaygın görülüyor
21 Mar 2018 / Çar 09:42
/ 76 Kez Okundu
| |

Ağız kokusunun nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi veren Memorial Kayseri Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü Uzmanı Op

et="_blank" title="Ağız" href="/tag/agiz/">Ağız et="_blank" title="kokusu" href="/tag/kokusu/">kokusunun nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi veren Memorial Kayseri Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü Uzmanı Op. Dr. Ali Osman Aksoy, hayvansal gıdalardan zengin beslenen kişilerde ağız et="_blank" title="kokusu" href="/tag/kokusu/">kokusunun daha yaygın görülebileceğini söyledi.

Beslenme alışkanlıklarından karaciğer y etmezliğine kadar pek çok nedenle ortaya çıkan ağız kokularının yüzde 90’ının ağız boşluğunda yer alan organlarla ilişkili olduğunu belirten Op. Dr. Ali Osman Aksoy, “Bunların da yüzde 50’si dil ve dil arkasında oluşan bakterilerden kaynaklanmaktadır. Hayvansal gıdalardan zengin bir beslenme alışkanlığı olan kişilerde ağız et="_blank" title="kokusu" href="/tag/kokusu/">kokusu daha sık görülmektedir. Çünkü protein içeriği yüksek olan gıdalar, ağız içerisindeki bakterilerle parçalanıp sülfür bileşiklerini oluşturur. Bu da kokuya neden olur. Ancak ağız et="_blank" title="kokusu" href="/tag/kokusu/">kokusu kronik hale geldiğinde, önemli bir hastalığın belirtisi olarak düşünülmelidir” dedi.

et="_blank" title="Ağız" href="/tag/agiz/">Ağız kokularının önemsenmesi gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Ali Osman Aksoy, ağız et="_blank" title="kokusu" href="/tag/kokusu/">kokusu nedenlerinin başlıcalarını şöyle sıraladı:
et="_blank" title="Ağız" href="/tag/agiz/">Ağız içindeki bakteriler yemek artıklarını parçalayarak sülfür bileşiminin ortaya çıkmasına, dolayısıyla da kokuya neden olur. Diş eti ve diş hastalıkları, ağız et="_blank" title="kokusu" href="/tag/kokusu/">kokusunun kaynağı olabilmektedir. et="_blank" title="Ağız" href="/tag/agiz/">Ağız kuruluğuna neden olan bazı ilaçlar kötü kokuya yol açabilir. Burundan nefes alamayan ve solunumunu ağızdan yapmak durumunda kalan kişilerde ağız et="_blank" title="kokusu" href="/tag/kokusu/">kokusu sorunu görülmektedir. Koku, özellikle sabahları sıklıkla görülür. Mide rahatsızlıkları, diyab et, böbrek y etmezliği, karaciğer y etmezliği de bazı durumlar da ağızdaki kokunun kaynağı olabilir. Üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları ile özellikle y etişkinlerde kronik bademcik iltihabı ve kronik sinüzit ağız et="_blank" title="kokusu" href="/tag/kokusu/">kokusunun önemli nedenlerini oluşturur. Sigara kullanan ve ağız hijyenine dikkat etmeyen kişilerde de kalıcı olmayan ağız et="_blank" title="kokusu" href="/tag/kokusu/">kokusu sorunu ortaya çıkabilir.”

Erkeklerde daha et="_blank" title="fazla" href="/tag/fazla/">fazla görülüyor
Erkeklerde kadınlardan daha et="_blank" title="fazla" href="/tag/fazla/">fazla görülen ve kişiyi psikolojik ve sosyal açıdan etkileyen ağız et="_blank" title="kokusu" href="/tag/kokusu/">kokusuna karşı hijyenin önemli olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Ali Osman Aksoy, “Kronik ağız et="_blank" title="kokusu" href="/tag/kokusu/">kokusunun tedavi sürecinde bol su tük etimi ve şekersiz sakız çiğnenmesi önerilir. Yemeklerden sonra tarçın ve antiseptik gargara kullanmak, kokunun etkisini azaltacaktır. Dişler 3 öğün fırçalanmalı ve dil yüzeyinde bakteri oluşmaması için dil temizliği de yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.