Ağrı Gençlik Merkezi, bin genç ile “Gençlik Şühedanın İzinde” programına katıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ağrı Gençlik Merkezi, bin genç ile “Gençlik Şühedanın İzinde” programına katıldı
08 Oca 2018 / Pzt 13:01
/ 124 Kez Okundu
| |

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinin bin gönüllü genci “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı” yürüyüşüne katılım sağladı

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinin bin gönüllü genci “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı” yürüyüşüne katılım sağladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, ’ Gençlik Şühedanın İzinde’ sloganıyla başta Sarıkamış olmak üzere tüm yurtta "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı" düzenledi. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen çok sayıda vatandaşın katılımıyla yürüyüş yapıldı.
Bakanlar Osman Aşkın Bak ve Arslan’ın yanı sıra genç yaşlı yaklaşık 50 bin kişi, 1. Dünya Savaşı’nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılı dolayısıyla Sarıkamış ilçesinde bir araya geldi.
Katılımcılar, sabahın erken saatlerinde, " Gençlik Şühedanın İzinde" temasıyla düzenlenen "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliğine katılmak üzere, harekat sırasında yoğun çatışmalar yaşanan, birçok askerin çatışmada ya da donarak şehit düştüğü Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi’nde toplandı.
Burada Kur’an-ı Kerim okundu, tekbir ve salavatlar getirildi, şehitler için dualar edildi. Soğuk havaya rağmen komando timlerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir ve salavatlar getirerek Yukarı Sarıkamış Şehitliği’ne yürüyüşe geçti. Mehteran takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde süren yürüyüşe bakanlar Osman Aşkın Bak ve Arslan’ın yanı sıra Kars Valisi Rahmi Doğan, çevre illerin val ileri, kaymakamlar, Samsun’da düzenlenen 2017 İşitme Engell iler Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan İlhan Çıtak, 2017 Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Futbol Takımı’nın kaptanı Osman Çakmak, milli cimnastikç iler Tutya Yılmaz ve Ferhat Arıcan, milli atletler Kıvılcım Kaya Salman ve Tayfur Salman ile milli güreşç iler Metehan Başar ve Cenk İldem de katıldı.
Katılımcılar, yürüyüş sırasında ellerinde Türk bayraklarının yanı sıra Azerbaycan ve Filistin bayrakları da taşıdı. Yürüyüşe katılan askerler "Her şey vatan için" şeklinde tempo tutarken, vatandaşlar ise "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.