Ağrı’da çiftçilere yonca tohumu dağıtıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ağrı’da çiftçilere yonca tohumu dağıtıldı
23 Mar 2018 / Cum 18:14
/ 78 Kez Okundu
| |

Ağrı’da yem bitkilerinin üretiminin artırılması amacı ile 45 çiftçiye toplamda 9 ton sertifikalı yonca tohumu dağıtıldı

Ağrı’da yem bitkilerinin üretiminin artırılması amacı ile 45 çiftçiye toplamda 9 ton sertifikalı yonca tohumu dağıtıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Engin’in katılımıyla yem bitkileri üretim alanlarının genişletilerek, yem üretim maliyetlerinin düşürülmesi, kaba yem açığının giderilmesi, mevcut mera alanları üzerindeki otlatma baskısının azaltılması amacı ile 45 çiftçimize toplamda 9 ton sertifikalı yonca tohumu dağıtıldı. Toplamda bin 800 dekar alanda yem bitkisi ekimi gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Tohum dağıtım töreninde konuşma yapan Kenan Engin, “Kaba yemler, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların beslenmesinde vazgeçilmez öneme sahiptirler. Hayvan yetiştiriciliğinde maliyetin yüzde 60-70 arasındaki girdisi yemdir. Bu nedenle kaba yeme dayalı hayvancılık yapmayan işletmelerin kar etmeleri mümkün değildir. Kaba yeme dayalı besleme yapıldığında maliyet %20-30’a düşürülebilmektedir. Ağrı İl Müdürlüğü olarak ilimiz çiftçilerinin daha kaliteli ürün üretebilmeleri için daima çiftçimizin yanında olacağız” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.