Ağrı’da yerli lahana alıcı bekliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ağrı’da yerli lahana alıcı bekliyor
26 Eki 2017 / Per 09:28
/ 70 Kez Okundu
| |

Ağrı’da kırsal alanlar ve köylerde hasadı yapılan lahana, kent merkezinde tezgâhlardaki yerini alarak alıcısını bekliyor

Ağrı’da kırsal alanlar ve köylerde hasadı yapılan lahana, kent merkezinde tezgâhlardaki yerini alarak alıcısını bekliyor.
Havaların soğuması ve kış mevsiminin yaklaşması ile beraber vatandaşlar hazırlıklarını sürdürüyor. Kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında bulunan turşuda kullanılan lahanalarda tezgâhlardaki yerini aldı. Haziran ayında bu yana yorucu bir serüvenin ardından lahanaların hasadını yapan çiftçilerin yüzü gülüyor. 29 Ekim Caddesi’nde köyünde ürettiği lahanaları traktörünün römorkunda satmaya çalışan Cahit Belecen adlı vatandaş, lahana hasadının bir hafta önce başladığını söyledi. Lahananın kışın vazgeçilmezleri arasında olduğuna dikkat çeken Belecen, “Biz her yıl Mayıs ve ya Haziran aylarında başlıyoruz lahana tohumlarını ekmeye, yaklaşık olarak 3 ay gibi bir süre tarlada suluyoruz, bakımını yapıyoruz. Bugünlerde de tarladan topladığımız lahanalarımızı gerek köyde ve yakın çevrede gerekse de Ağrı merkezde her yıl vatandaşlara satıyoruz. Lahana kışlık için hazırlanan turşu ve dolmada kullanılıyor. Şu an satışlar normal ama, önümüzde ki günlerde satışların düzeleceğine inanıyorum” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.