AİÇÜ’de Eczacılıkta Uzmanlık Yasası ve Uzmanlık Sınavı Konferansı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AİÇÜ’de Eczacılıkta Uzmanlık Yasası ve Uzmanlık Sınavı Konferansı
02 Kas 2017 / Per 16:18
/ 45 Kez Okundu
| |

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından “Eczacılıkta Uzmanlık Yasası ve Uzmanlık Sınavı” konulu konferans düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üni versitesi Eczacılık Fakültesi ile Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından “ Eczacılıkta Uzmanlık" href="/tag/uzmanlik/"> Uzmanlık Yasası ve Uzmanlık" href="/tag/uzmanlik/"> Uzmanlık Sınavı” konulu konferans düzenlendi.
Kültür ve Kongre Merkezi Anadolu Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serdar Gültekin ve akademik personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda konuşan Eczacılıkta Uzmanlık" href="/tag/uzmanlik/"> Uzmanlık Kurulu Üyesi ve Mersin Üni versitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öztekin Algül, eczacılık tarihinin ilaç kavramına bağlı olduğunu ve ilaç kavramının insanlık tarihinin çok eski yıllarına dayandığını belirtti. Algül, “Ülkemizde eczane sayısının fazlalığı, hastaya danışmanlık hizmeti veren eczanelerin olmayışı, yanlış doz kullanımlarının yaygın olması, eczacının hastalarla muhatap olmaması, eczanenin sadece hastaya ilaç transfer etmesi, ilaç sektörü dışında ürünlerin satışlarının yapılması ve eczacılarımızın uzmanlık eğitimi almamaları temel sorunlarımızdır. Eczacılarımız fakültelerinden mezun olduktan sonra kliniklerde görevlerde bulunarak hastanın durumu hakkında bilgi alabilir ve doktorun yazmış olduğu ilaçların hangi amaca yönelik yazıldığı hakkında fikir edinmiş olurlar. Bu sayede hastalara danışmanlık hizmeti sunarak ilaçların doğru kullanılması ve tedavi sürecinin hızlanmasına yardımcı olurlar” şeklinde konuştu.
Konferans Prof. Dr. Algül’e öğrencilerin yönlendirdikleri soruları cevaplamasının ardından Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serdar Gültekin’in Prof. Dr. Algül’e teşekkür plaketinin takdimi ile sona erdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.