Akbulut sulama birliği özel idareye devredildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Akbulut sulama birliği özel idareye devredildi
04 Şub 2018 / Paz 10:26
/ 47 Kez Okundu
| |

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından fesih edilmesiyle birlikte tasfiye sürecine giren Akbulut Sulama Birliğinin görevini Erzincan İl Özel İdaresi yürütecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından fesih edilmesiyle birlikte tasfiye sürecine giren Akbulut Sulama Birliğinin görevini Erzincan İl Özel İdaresi yürütecek. Konu ile ilgili Erzincan Valisi Ali Arslantaş, merkez köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundu.
Erzincan’da Akbulut Sulama Birliği’nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından fesih edilmesinin ardından sulama birliğinin görev ve yetkileri İl Özel İdaresine devredildi. Feshin gerçekleşmesinin ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Salim Saltaş, belde belediye başkanları, merkez köy ve mahalle muhtarları ile bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda sulama sistemi ile ilgili bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Salim Saltaş, Çardaklı, Erzincan Barajı, Erzincan Ovası P1, P2, P3 bölgelerinde bulunan cazibe bölgesine 50 bin dönüm, pompaj bölgesinde 94 bin 488 dönüm olmak üzere toplam 144 bin 488 dönüm arazide sulama yapılacağını ifade ederek; “ 2 Bin 200 çiftçiyi ilgilendiren dönüşüm ile sulama ücretleri de yeniden belirlendi. Çiftçiler yıl içerisinde kaç dönüm araziye ne tür bitki ekimi yapacaklarını beyan ederek, gerekli evraklar ile birlikte 15 Mart tarihine kadar ilgili idareye müracaat edecekler. Sulama yapıldıktan sonra bir hafta içerisinde ücreti ödenecek. Sezon sonunda su bedelini ödemeyen çiftçiler hakkında icra takibi yapılacak” dedi.
Daha sonra konuşan Vali Ali Arslantaş ise uzun yıllardır sulama sıkıntısı yaşanan bölgelerde yeni düzenleme ile hiçbir çiftçinin susuz kalmayacağının altını çizerek; “hangi çiftçimiz bu yıl ne ekmek isterler ise onu eksinler. Su var, yok bunun kaygısına kapılmasınlar. Fiyatlarımız geçtiğimiz yılın fiyatlarının altına çekildiği gibi enflasyon farkı da uygulanmadı. Ancak ücret konusunda duyarlılık gösterip, herkes ücretini zamanında ödeyerek arazisini sulayacak. Geçtiğimiz dönemlerde yaşanan sıkıntıların yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz. Parasını peşin ödeyene yüzde 10, yüzde 20’ye varan indirimler olacağı gibi, ödemeyen için ise gerekli faiz uygulanacaktır” dedi.
CAZİBELİ VE KARTLI SULAMA PROJESİ GÜNDEMDE
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, tarım arazilerinin sulanması noktasında çiftçilerin sulama ücretlerinde yaşadığı sıkıntıların çözümü için cazibeli sulama sisteminin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekerek; “Erzincan’da tarım arazilerinin tamamını cazibeli sulama yapmak için bir çalışmamız var. Bununla birlikte damla sulama ve kartlı sulama sistemini getireceğiz. Herkesin tarlasının başındaki saatinden kartını okutup suyunu kullanacak” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.