Alperen Sakin davasına devam edildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Alperen Sakin davasına devam edildi
15 Şub 2018 / Per 15:39
/ 187 Kez Okundu
| |

İzmir’in Çiğli ilçesinde 3 yaşındaki Alperen Sakin’in serviste unutularak ölmesinin ardından sanıkların yargılanmasına devam edildi

İzmir’in Çiğli ilçesinde 3 yaşındaki Alperen Sakin’in serviste unutularak ölmesinin ardından sanıkların yargılanmasına devam edildi.
İzmir’in Çiğli ilçesinde yaşanan olayda, 3 yaşındaki Alperen Sakin, servis içerisinde saatlerce unutulmuş ve hayatını kaybetmişti. Olayın ardından açılan davada sanıklar, Karşıyaka 2. Ceza Mahkemesinde dördüncü kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Tamer İ., Yurdagül İ. ile tutuksuz sanıklar Arzu G., Dilara K., sanık avukatları, Alperen Sakin’in babası Serkan, annesi Buket Sakin, Sakin ailesinin avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen katıldı. Duruşmaya tanıkların dinlenmesi ile devam edildi. Sakin ailesinin avukatları, davanın ağrı ceza mahkemesinde görülmesi için ve okulda silindiği iddia edilen güvenlik kamera görüntülerinin uzman bir kuruluş yardımı ile geri getirilmesi için dilekçesini mahkemeye verdi. Hakim, doyanın incelenmesi için gönderildiği bilirkişi raporlarının gelmediğini söyledi.
Hakim ara karar için kısa bir ara verdikten sonra bilirkişi raporunun beklenmesine, tahliye taleplerinin de reddine karar verip duruşmayı 5 Nisan’a erteledi.

"Cezası kalamasın"
Duruşma öncesi konuşan Alperen Sakin’in babası Serkan Sakin, ‘’Ağır cezada olması gereken bir dava asliye cezada görülmesine çok üzülüyoruz. Biz çocuğumuzun hala nasıl öldüğünü bilmiyoruz. Servis içerisinde öldüyse kreş içindeki kameraların kayıtlarının silinmesi ne anlama geliyor. Kamera kayıtları hala çıkartılamadı. Çocuğun kafa derisi altındaki kanama darba mı işaret? Gerçekten çok mağduruz ama adalete güveniyoruz. Adalete güvenimiz tam. Biz yandık başkaları yanmasın. Çocuklara şiddet son bulsun. Servis içinde unutulan hala çocuklar var. Çıkarılan kanunlarda hiçbir değişiklik yok. Caydırıcı bir ceza verilmezse, bunun önüne geçilemeyecek. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Hiçbir annenin babanın canı yanmasın. Mahkemeden güzel bir karar bekliyoruz” dedi.

Olayın geçmişi
Geçtiğimiz 15 Ağustos günü Çiğli ilçesindeki bir anaokulunda yaşanan olayda, 3 yaşındaki Alperen Sakin servis içerisinde unutulmuş ve saatlerce araç içerisinde kalarak hayatını kaybetmişti. Servis şoförü Tamer İ., kreş sahibi ve aynı zamanda servis şoförünün eşi Yurdagül İ. tutuklandı. Yaşanan olay sonrasında savcı Şükran Dedeağaoğlu’nun sanıklar hakkında hazırladığı iddianame Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesinde kabul edilerek, sanıklar hakkında dava açıldı. Servis şoförü Tamer İ. ve eşi Yurdagül İ.’nin tutuklu yargılandığı davada savcı, karı-koca hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olma", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlamalarından 3 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talep etti. Tutuksuz yargılanan servis hostesi Dilara K. hakkında da 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcı, yine okuldaki görevlilerden Bekir G. hakkında "bilinçli taksirli ölüme sebebiyet verme" suçundan 3 yıldan 9 yıl, Arzu G. hakkında ise "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlarından 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Ahmet S. içinse "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme", "suça azmettirme" suçlarından 6 aydan 5 yıla kadar ceza talep edildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.