Amasya’dan Van’a mektup arkadaşlığı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Amasya’dan Van’a mektup arkadaşlığı
23 Mar 2018 / Cum 10:56
/ 62 Kez Okundu
| |

Amasya Zübeyde Hanım İlkokulu, mektuplaşmanın yeniden canlandırılması için ‘Mektup Arkadaşlığı’ adlı proje başlattı

Amasya Zübeyde Hanım İlkokulu, mektuplaşmanın yeniden canlandırılması için ‘Mektup Arkadaşlığı’ adlı proje başlattı. Proje kapsamında öğrenciler yazdıkları mektupları Van’daki kardeş okula gönderdi.
Okul müdürü Hasan Hüseyin Aktaş, “Toplumsal olarak teknolojinin hayatımızı yönlendirdiği ve bizi kendi etkisi altına aldığı günümüzde ne yazık ki duygu ve düşüncelerin en güzel ifadelerinin yer bulduğu mektup alışkanlığımız yok olmuş durumdadır. Mektup aracılığı ile yazı yazma alışkanlığının geliştirilmesi ve öğrencilerimizin sosyal medya dışında yazı aracılığı ile tanımadığı kendi akranları ile iletişim kurma ve gönül dostluğu kurma becerilerini geliştirmek amacı ile okulumuz 4/A sınıfı ile Van Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu 4.sınıf öğrencileri ile Mektup Arkadaşlığı Projesi başlatılmıştır” dedi.
Aktaş, amaçlarının öğrencilerin fikir üretme, özgüven duygusunu geliştirme ve yazı yazmaya ilgisi artırmak olduğunu kaydetti.
Amasya Zübeyde Hanım İlkokulu ile Van Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu 4. sınıf öğrencileri arasında kurulan mektup arkadaşlığı ile teknolojinin gelişmesiyle kaybolmaya yüz tutan mektuplaşmanın yeniden canlanmasını hedeflediklerini anlatan sınıf öğretmeni Sevgi Kirti de böylelikle birbirini tanımayan öğrenciler arasında yeni dostlukların kurulabileceğini vurguladı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.