Anaokulu öğretmenleri, tiyatro oyunuyla kadına şiddet ve çocuk istismarına dikkat çekti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Anaokulu öğretmenleri, tiyatro oyunuyla kadına şiddet ve çocuk istismarına dikkat çekti
10 Mar 2018 / Cmt 12:03
/ 101 Kez Okundu
| |

İzmir ‘de anaokulu öğretmenleri, kadına şiddet ve çocuk istismarına dikkat çekmek için yazdığı ’Kına Yakın, bazı geceler ölümcüldür’ adlı tiyatro oyununu sahnelendi

İzmir ‘de anaokulu öğretmenleri, kadına şiddet ve çocuk istismarına dikkat çekmek için yazdığı ’Kına Yakın, bazı geceler ölümcüldür’ adlı tiyatro oyununu sahnelendi. Öğretmenler Türkiye’de katledilen 50 kadının hikayesini canlandırdı.
Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda Lugo Kids Eğitim Kurumları, İzmir İş Dünyası Derneği ve Uluslararası Stratejik Analiz Yönetişim İnnovasyon Düşünce Derneği (USAYİD) ortaklığıyla kadına şiddet ve çocuk istismarına dikkat çekmek için tiyatro oyunu sahnelendi. Ülkemizde yaşanmış olan olaylardan ilham alan ’Kına Yakın, bazı geceler ölümcüldür’ adlı oyunda Özgecan Aslan’dan Münev ver Karabulut’a kadar pek çok kadının hayatı canlandırıldı. Oyunu öğrenci, veli ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 200 kişi izledi.

Özgecan Aslan’dan Münev ver Karabulut’a
Oyun, İstiklal Marşı ve Atatürk ile tüm şehitlere saygı duruşuyla başladı. Oyunun tüm Türkiye’ye yayılarak farklı illerde de sahnelenmesinin istediklerini söyleyen Lugo Kids Eğitim Kurumları Kurucusu Canan Tiryakigil, "Yıllardır ülkemizde kadına şiddet hatta daha ciddi boyutlara gelip çocuklara da şiddet uygulanıyor. Biz Logo Kids Anaokulu olarak kadına şiddete ve çocuk istismarına son verilmesi için bir farkındalık yaratmaya karar verdik. Bunun içinde hocamız Derya Tüzen ‘Bir oyun yazarak oynamak ister misiniz’ diye bize getirdi. Biz de se ve se ve kabul ettik. Oyunu oynayanların tamamı anaokulumuzun öğretmenleri ve oyun tamamen gerçek yaşanmış hikayelerden alınmıştır" dedi.
Oyunun yazarı ve senaristi Derya Tüzün ise Türkiye’de katledilmiş birçok kadından 50’sini öğretmenlerin canlandırdığı belirterek, kadına karşı şiddetin durması için mücadelelerin süreceğini ifade etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.