Antep’e “Gazi” unvanı verilişinin 97’inci yıldönümü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Antep’e “Gazi” unvanı verilişinin 97’inci yıldönümü
07 Şub 2018 / Çar 10:26
/ 58 Kez Okundu
| |

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Bağımsızlık uğruna açlık ve yoksunluğa rağmen 11 ay canı pahasına savaşarak Antep’i Gaziantep yapan atalarımıza, ekonomide sağladığımız başarılarla layık olma çabasındayız” dedi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Bağımsızlık uğruna açlık ve yoksunluğa rağmen 11 ay canı pahasına savaşarak Antep’i Gaziantep yapan atalarımıza, ekonomide sağladığımız başarılarla layık olma çabasındayız” dedi.
Konukoğlu, TBMM tarafından Antep’e “Gazi” unvanı verilişinin 97’inci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Anteplilerin dünyaya örnek gösterilen direnişinin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki onlar yalnız Antep’i değil Türkiye’yi de kurtardılar" sözüyle taçlandığını kaydetti.
Antep savunmasının Kurtuluş Savaşının da kıvılcımı olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, “Antep nüfusunun yüzde 25’i bağımsız vatan uğruna şehit olmuştur. Kalan nüfusun tamamı Gazi’dir. Büyük Önder, Bu tek Türk şehri, hiçbir yerden maddi yardım görmeksizin kendi kahramanlığı ile kendini kurtardı. Ve Gazi unvanına hakkıyla layık olmayı kazandı’ diyerek, bu gerçeği altın harflerle tarihe kazımıştır” ifadelerine yer verdi.
İstiklal Madalyalı ve Gazi kentli olmanın haklı gururunu yaşadıklarını anlatan Konukoğlu, “Bugünümüz; en modern silahları kullanan dönemin güçlü ordusu karşısında vatan sevgisi ve bağımsızlık ruhuyla karşı koyan atalarımızın dayanışma ve özverili mücadelesinin armağanıdır” değerlendirmesini yaptı.
“Sanayiciler olarak Gaziantep’in ve dolayısıyla ülkemizin kalkınması için atalarımızdan aldığımız mücadele ruhuyla durmadan, yılmadan, bıkmadan üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz” diyen Konukoğlu, “Bu duygu ve düşüncelerle Antep’e, ‘Gazi’ unvanı verilişinin yıl dönümünde, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Antep’i bu unvana değer gören TBMM üyelerini rahmetle anıyorum” sözleriyle tamamladı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.