Arıcılık kursunu tamamlayanlara sertifikaları verildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Arıcılık kursunu tamamlayanlara sertifikaları verildi
08 Mar 2018 / Per 17:51
/ 30 Kez Okundu
| |

Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan arıcılık kursuna katılan kursiyerlere sertifikaları verildi

Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan arıcılık kursuna katılan kursiyerlere sertifikaları verildi. Toplamda 72 saat süren kursta 34 kişi arıcılık sertifikasını aldı. Sertifika töreninde konuşan Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, “Arı ülkenin ekolojik dengesinde mihenk taşı görevini görür. Eğer arı popülasyonu azalmışsa ekolojik dengede bir şeyler yanlış gidiyor demektir” dedi.
Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ve toplamda 72 saat süren arıcılık kursunu başarıyla tamamlayan 34 kursiyere Saruhanlı esnaf lokalinde düzenlenen törenle sertifikaları teslim edildi. Törene Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Veteriner İlker Koşar ve kursiyerler katıldı.

“Saruhanlı’da adam dikseniz yeşerir”
Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, yaptığı konuşmada arıcılık bakımından Saruhanlı’nın çok zengin olduğunun altını çizerek şunları belirtti: “Bu sadece belge için yapılacak bir iş değil. Sizler bu işi zaten yapıyorsunuz. Ancak bu işi bilinçli olarak yapmak daha farklı bir durum. Belki tecrübelerinizden bizlerden daha fazla. Sizler uygulamada bu işi yaparken daha farklı yönlerini keşfetmiş olabilirsiniz. Ancak niye ne amaçla yaptığımızı teorik olarak ta bilmek aynı zamanda o bilgiyi nasıl geliştirebiliriz, onun yolunu burada öğretiyoruz. Arıcılık işi 72 saatlik kursa sığmaz, çok geniş bir alan çünkü. Zaten yeterli olsaydı bugün arıcılık bu noktada olmazdı. Memleketimiz arıcılıkla ilgili aslında bir cennet. Özellikle Ege Bölgesi ve Saruhanlı arıcılık konusunda çok güzel kaynaklara sahip. Saruhanlı bu anlamda çok zengin, taşı toprağı altın diyebiliriz. Arıcılık, hayvancılık gibi her türlü faaliyete açık bir yer Saruhanlı. Hani derler ya ’Adam dikseniz yeşerir’ işte tam da öyle bir yer.”

“Ülkedeki arı varlığı bir işarettir, nişanedir”
“Bence bu işin örneği olacaksınız. İnşallah gelişir ve daha da çoğalır sayınız" diyen Işık konuşmasını şöyle tamamladı: " Arıcılık işi sadece maddiyatla alakalı değil. Daha çok hobi ve zevk meselesi olduğunu düşünüyorum. Pazardan bal alacağımız zaman bazen pahalı diye sitem ediyoruz ama bu işin ne kadar meşakkatli olduğunu biliyoruz. Şöyle bir bilgi de arıcılığın ne kadar önemli olduğunu bize gösteriyor. Ülkelerde arı ölümleri çoğalmışsa ülkede bir sorun var diye düşünürler. Arı ülkenin ekolojik dengesinde mihenk taşı görevini görür. Eğer arı popülasyonu azalmışsa ekolojik denge de bir şeyler yanlış gidiyor demektir. Ülkede ki arı varlığı o ülkenin iyi gidip gitmemesiyle ilgili bir göstergedir, bir işarettir, nişanedir. Bu yüzden arıcılığın gelişmesi adına bu tür kurslarımızı destekliyoruz, çoğalmasını istiyoruz. Bu anlamda halk eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum. Çok güzel organize olmuşlar. Yine ev sahipliğinden dolayı esnaf odası başkanımıza da teşekkür ederim.”
Konuşmaların ardından kursiyerler sertifikalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Yüksek ve veteriner İlker Koşar’ın elinden aldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.