Arkeolog Hüseyin Adıbelli, "Selçuklular döneminde Cacabey Medresesini eğitim amaçlı kullanıyordu"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Arkeolog Hüseyin Adıbelli,
26 Eki 2017 / Per 16:12
/ 46 Kez Okundu
| |

Arkeolog Hüseyin Adıbelli, Cacabey Medresesinin Selçuklular döneminde çocukların eğitimine katkı sunmak için kullanıldığını söyledi

Arkeolog Hüseyin Adıbelli, Cacabey Medresesinin Selçuklular döneminde çocukların eğitimine katkı sunmak için kullanıldığını söyledi.
Cacabey Medresesinin Selçuklu şehrinin ilkokulu olarak kullanıldığını anlatan Arkeolog Hüseyin Adıbelli, medresede çocuklara; geometri, cebir, hayat bilgisi dersleri verildiğini belirtti.
Cacabey Medresesinin Arkeolojik gelişimini anlatan Adıbelli, “ Cacabey Medresesi o dönemlerde ilk okul olarak kullanılmış. Küçük yaşta çocuklar köylerden alınarak medresede geometri, cebir, hayat bilgisi gibi dersler almışlar.
Çocuklar, hayatlarının ilerleyen dönemlerinde görev alacakları alanlarda özellikle camilerde ezan saatleri ve bayram günlerinin de belirlenmesi için astronomi dersleri de almışlar. O dönem ki teknoloji düşünüldüğünde bir aydınlanma merkezi denilebilir.
O dönemlerde eğitim açısından kullanılmıştır. Kırşehir, Kayseri, Ankara, İstanbul gibi şehirlerin medreselerinde yetişen çocukların gelişimleri göz önüne alınarak daha büyük medreselere yönlendirilmiştir ”dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.