Atalay Filiz’in, öğretmen Fatma Kayıkçı’yı öldürdüğü davada gerekçeli karar hazır

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
09 Şub 2018 / Cum 13:48
/ 71 Kez Okundu
| |

Seri katil zanlısı Atalay Filiz’in öğretmen Fatma Kayıkçı’yı öldürdüğü gerekçesiyle “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasına ilişkin gerekçeli karar hazırlandı

Seri katil zanlısı Atalay Filiz’in öğretmen Fatma Kayıkçı’yı öldürdüğü gerekçesiyle “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasına ilişkin gerekçeli karar hazırlandı. Kararda, Ankara’da işlediği cinayetler nedeniyle kimliğini gizleyen Atalay Filiz’in, gerçek kimliğini öğrendiğini düşünerek cinayeti planladığı belirtildi.
Seri katil zanlısı Atalay Filiz’in tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı öldürdüğü gerekçesi ile ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasına ilişkin gerekçeli karar hazırlandı. Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, Atalay Filiz’in müştekiler tarafından işletilen Tuzla’daki çay bahçesinde 1,5 yıl çalıştığı anlatıldı.

Gerçek kimliğini öğrendiğini düşünerek cinayeti planladı
Kararda, maktül Fatma Kayıkçı’nın sigorta işlemleri nedeniyle Atalay Filiz’den sürekli kimlik istediği, sanığın vermemesi nedeniyle gerçek kimliğinin de Fatma Kayıkçı tarafından öğrenildiğine dair kuşkularının arttığı ve Kayıkçı’yı bu nedenle sürekli takip ettiği, bu nedenle cinayeti planladığı vurgulandı.

Cesedi, önceden hazırladığı valizin içine koymuş
Sanığın 3 haftalık takip sonrası maktülün cuma günlerini işe gitmediğini tespit ettiği ve 27 Mayıs 2016 Cuma günü maktulün evinden çıkmasını beklediği anlatıldı. Evinden çıkan maktülün kafasına bir kaç kez yumrukla vurup sersemlettiği, maktüle bir çok kez bıçakla vurarak öldürdüğü bilgisine yer verildi. Kararda, Filiz’in maktulün cesedini sürükleyerek kendi dairesine götürdüğü ve hazırladığı valizin içine koyduğunun belirtilirken, kan lekelerini sildikten sonra cesedin olduğu valizle binadan çıktığı anlatıldı.
Filiz’in öldürdüğü Fatma Kayıkçı’nın cesedini, İski Arıtma Tesisi’nin boş alanında valizden çıkarıp atarak üzerini poşetle örttüğü, maktülün çantası ve akıllı cep telefonu ile kan lekelerini silmede kullandığı bez parçalarını ise çöp konteynıra attığı vurgulandı.

8’i öldürücü 32 adet bıçak izine rastlandı
Kararda, maktulün vücudunda toplam 32 bıçak izine rastlandığı, bunların 8 adedinin öldürücü nitelikte olduğu belirtilirken sanığın, "tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli hırsızlık" suçundan da beraatine karar verildiği belirtildi.
Öte yandan Atalay Filiz’in avukatı Merve Uçanok, yerel mahkeme tarafından verilen kararın bozulmasını talep ederek dosyaya istinaf kanun yoluna taşıdı.

Olayın Geçmişi
Tuzla’da oturan tarih öğretmeni, 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı’nın cesedi, 28 Mayıs’ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu. Atalay Filiz’in, 16 Eylül 2013’te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan’ın oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova’nın öldürülmesi olayına karıştığı da belirlenmişti. Ankara’daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıldır aranan Atalay Filiz’in, sahte kimlikle yurt dışına kaçtığı ve bir süre sonra geldiği İstanbul’da yaşamaya başladığı tespit edilmişti.
Tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’nın öldürülmesine ilişkin yapılan yargılama sonucunda Atalay Filiz, “tasarlayarak kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.
Ayrıca katil zanlısı Atalay Filiz, 9 Mart 2017 tarihinde de Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova’yı öldürdüğü gerekçesi ile 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmişti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.