Atık malzemeler yaban kuş yemliğine dönüştü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Atık malzemeler yaban kuş yemliğine dönüştü
04 Mar 2018 / Paz 10:13
/ 150 Kez Okundu
| |

Samsun Kavak Yaşar Doğu İlkokulu öğrencileri, evlerinden topladıkları atık malzemelerle yaban hayatında yaşayan kuşlar için 200 adet yemlik yaparak doğadaki ağaçlara astı

Samsun Kavak Yaşar Doğu İlkokulu öğrencileri, evlerinden topladıkları atık malzemelerle yaban hayatında yaşayan kuşlar için 200 adet yemlik yaparak doğadaki ağaçlara astı.
Yaban hayvanları, bitki örtüsünün karla kaplanmasının ardından yiyecek bulmakta zorlanıyor. Özellikle bazı kuşlar kar altındaki yiyeceklere ulaşamadıkları için büyük zorluk çekiyor. Kavak’ta karla kaplı olan ormanlık alanda yiyecek bulmakta zorlanan, uzak bölgelerdeki kuşlara destek Yaşar Doğu İlkokulu öğrencilerinden geldi. Öğrenciler, atık malzemelerden yaptıkları yemlikleri Mahmut Beyli Mahallesi ve Akbelen Mahallesi’ndeki ormanlık alanlara bıraktı. 2 aydır devam eden ve 250 öğrenci ile velilerinin katıldığı projede Maarif Hareketi kapsamında “Farklılığımız İyilik Olsun Projesi” adı altında, atık malzemelerden birbirinden farklı ve özgün, 200 adet kuş yemliği yapıldı. Yapılan kuş yemlikleri kar yağışının yoğun olduğu yüksek kesimlere götürülerek, ağaçlara asıldı. Aynı zamanda doğadaki diğer canlılar içinde yiyecek bırakıldı.
Yaptıkları proje hakkında bilgiler veren Proje Sorumlusu Okul Müdür Yardımcısı Coşkun Altun, “Kavak Yaşar Doğu İlkokulu öğrencileri, velileri ve öğretmenleri olarak velilerimizle birlikte 200 adet kuş yemliği yaptık. Projemizin adı ‘Farklılığımız İyilik Olsun’. Öğrencilerimizle birlikte doğadaki aç kalan hayvanlar için kuş yemliklerimizi astık. Vahşi hayvanlar için de yem bıraktık” dedi.
Okul Müdürü Hacı Aydın ise, “Projeye öğrencilerden ve velilerden büyük destek geldi. Aileler çocuklarıyla beraber bu yemlikleri evlerinde yaptılar. Öğrencilerimiz büyük bir hevesle ve heyecanla yaptıkları kuş yemliklerini ve suluklarını okula getirdiler. Hep birlikte ormanlara giderek yemlikleri ağaçlara astık ve yem doldurduk. Aynı zamanda doğadaki diğer canlılar için de yiyecekler bıraktık. Bu proje ile öğrencilerimizin merhamet, yardımlaşma, hayvan sevgisi duygularının pekişmesi sağlanmıştır. Okulda yemliklerle alakalı sergi de yapıldı. Bundan sonraki projede 4. sınıf öğrencileri doğada bulunan bütün vahşi hayvanlar için evlerinde topladıkları atık malzemeler ile yemlik yapacak” diye konuştu.
Projede yer alan öğrenciler de doğadaki hayvanlara yardımcı olmak adına projede yer almaktan çok mutlu olduklarını söylediler.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.