ATO Başkanı Baran’dan Moody’s’in kararına tepki

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ATO Başkanı Baran’dan Moody’s’in kararına tepki
08 Mar 2018 / Per 13:27
/ 53 Kez Okundu
| |

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin notunu düşürme kararına tepki göstererek, “Türkiye’nin kararlı yürüyüşünü notla durdurmaya çalışıyorlar” dedi

Ankara Ticaret Odası ( ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin notunu düşürme kararına tepki göstererek, “Türkiye’nin kararlı yürüyüşünü notla durdurmaya çalışıyorlar” dedi. Baran, not düşürme kararının ekonomik gerekçelerden yoksun siyasi bir karar olduğunu belirtti.
Baran, yaptığı yazılı açıklamada, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu Ba1’den Ba2’ye düşürdüğünü, kredi notu görünümünü ise negatiften durağana çevirdiğini belirterek, kararın Türkiye ekonomisinin gerçekleriyle uyuşmadığını ifade etti. Moody’s’in bir takvim açıklamadığı halde beklenmedik bir anda not düşürme kararını yayınladığını kaydeden Baran, kararın döviz kurları ve piyasa üzerinde etkisinin olmayacağını dile getirdi. “Kararın siyasi olduğu çok açık” diyen Baran, Türkiye’nin son dönemde Afrin’de terör örgütlerine ve onları maşa olarak kullanan güçlere karşı verdiği mücadele ile “dünyanın beşten büyük” olduğunu gösterdiğini ifade etti. Türkiye’nin coğrafyasındaki sancılara rağmen yatırımcı çektiğini ve yatırım yapılabilir ülke statüsünü koruduğunu belirten Baran, “Hükümetimiz ekonomimizi canlı tutmak için gerekli tedbirleri alıyor ve bu tedbirlerin sonuçları rakamlara yansıyor. 2017 yılını yüzde 7 gibi bir ortalama büyümeyle bitirmeyi bekliyoruz. Dünyanın büyüme sancıları yaşadığı dönemde böyle bir rakamı yakalamak her ülkenin başarabileceği bir durum değil” dedi.
Baran, Moody’s’in kararının reel sektörün moralini bozamayacağına da dikkat çekerek, “Biz iş alemi olarak Türkiye’nin büyüme ve gelişmesini sürdürmesi için elimizden gelen katkıyı yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.