Av malzemelerini tedarik ederken yaşanan sorunlar satıcıların en büyük sıkıntısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Av malzemelerini tedarik ederken yaşanan sorunlar satıcıların en büyük sıkıntısı
28 Şub 2018 / Çar 10:27
/ 108 Kez Okundu
| |

Türkiye’deki popülerliği her geçen gün artan avcılık sporunun sorunları da çoğalmaya devam ediyor

Türkiye’deki popülerliği her geç en gün artan avcılık sporunun sorunları da çoğalmaya devam ediyor. Avcılık ve kamp malzemeleri satıcıları, av malzemelerin tedarik sürecindeki yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşmasını istiyorlar.
Doğal yaşam alanı bakımından Dünya’nın sayılı yerlerind en birisi olan Türkiye’de avcılık sporuna olan ilgi her geç en gün artmaya devam ediyor. Avcılık sporu popülerliğini arttırırk en beraberinde de birçok problemi getiriyor. Av malzemelerini tedarik en" href="/tag/ederk en/">ederk en yaşanan sorunlar satıcıların başını ağrıtıyor. Eskişehir’de av ve kamp malzemesi satıcısı olan eski Astsubay Aydın Özdemir, av malzemelerinin tedarik sürecinde karşılaştıkları sıkıntılara yetkililerin bir çözüm yolu bulmalarını istediğini ifade etti.
“Vatandaş, rahatlıkla istediği sayıda silah alabiliyor”
Av malzemeleri satan bayilerin silah ve fişek siparişi verirk en birçok sorunla karşı karşıya kaldığını belirt en Aydın Özdemir, satıcı olmayan ve sadece avcılıkla uğraşan vatandaşların istediği malzemeyi dilediği sayıda alabildiğini vurguladı. Özdemir, “OHAL kapsamı sebebi ile şu an kargo şirketleri ne silah ne de fişek hiç birini taşıyamıyor. Fişek satın alma ihtiyacımız olduğu zaman gidip nakliye teskeresi kestirmemiz gerekiyor. Taşıma yapacağımız araca patlayıcı madde zorunlu sorumluluk sigortası yaptırmamız gerekiyor. Bulunduğumuz ürünleri tedarik edeceğimiz yerdeki il ya da ilçe emniyet müdürlüklerine bilgi verip, nezaret altında yükleme yapıyoruz. Bunlar olması gerek en doğru işler, ancak av malzemesi satmayan bir vatandaş, raftaki bütün fişekleri sayı belirtmeksizin satın alıp gidebiliyor. Vatandaş, rahatlıkla istediği sayıda silah alabiliyor. Biz bayii olarak bu konuda çok sıkıntı yaşıyoruz. Buradaki adaleti sağlamak gerekir” şeklinde konuştu.
“Firma d enetimlerinin yoğun olarak yapıldığını düşünmüyoruz”
Avcılığın sadece silah ile avlanma olmadığını vurgulayan Özdemir, balıkçılığı da avcılık sporunun içinde değerl endirilmesi gerektiğini belirtti. Özdemir, balık avcılığında d enetimlerin yetersiz kaldığını dile getirirk en göletlerin ticari olarak faaliyet göster en firmalara kiralanmasının yanlış olduğunu ifade etti. Derneklerd en ve federasyonlardan çözüm yolu bulmalarını istey en Aydın Özdemir, “Bir amatör balıkçının orada tüketeceği ya da tutacağı balık 3 ya da 5 tane olurk en göleti ticari maksat ile kiralayan şahıslar ya da kooperatifler binlerce metre ağı yıl boyunca hiç sudan çıkarmadan avcılık yapabiliyor. Amatör balıkçı; kullanabileceği olta adetind en, olta başına suya atılacak kanca adetine kadar kontrol ediliyor. Yakalanan balığın boy limitleri uymadığı zaman amatör balıkçı bundan ceza alıyor. Ancak bunu ticari şekilde gölet kiralayarak yapan firma d enetimlerinin yoğun olarak yapıldığını düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.
“At alabiliyor ama silah alamıyor”
Silah taşıma ruhsatı bulunan avcıların silah alırk en yaşadığı sorunlara da değin en eski Astsubay Aydın Özdemir, konuyla alakalı şunları kaydetti:
“Bu spor ile uğraşmak istey en vatandaşın bin liranın üzerinde vergi borcunun olmaması gerekiyor. Ancak milyonlarca lira vergi borcu olan bir insan at alabiliyor, yat alabiliyor, kat alabiliyor ama bir silah satın alma prosedürüne girdiği zaman, bin liranın üstünde bir vergi borcu olduğunda silah satın alamıyor. Bununla ilgili yetkililerd en bir düz enleme istiyoruz.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.