Aydın polisinin en büyük derdi, sit alanında çiş sorunu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aydın polisinin en büyük derdi, sit alanında çiş sorunu
20 Kas 2017 / Pzt 11:10
/ 68 Kez Okundu
| |

Aydın’da arkeolojik sit alanları içerisinde kalan mahallelerde temel kazısı yapılan inşaatlarda bekçilik yapan polisler gelecek tehlikeden değil, çişlerinden korkuyor

Aydın’da arkeolojik sit alanları içerisinde kalan mahallelerde temel kazısı yapılan inşaatlarda bekçilik yapan polisler gelecek tehliked en değil, çişlerind en korkuyor. İnsani hiçbir ihtiyaçlarını gideremed en saatlerce inşaat alanında tek başına nöbet tutmak zorunda kaldıklarını belirt en polisler, “Gec enin ikisinde kimin evinin kapısını çalıp çişimiz geldi, yardımcı olabilir misiniz diyelim” diye dert yandılar.
Türkiye’nin en fazla antik k ente sahip illerinin başında gel en Aydın’ın Efeler İlçesi’ne bağlı Ramazanpaşa, Veysipaşa, Köprülü, Mesudiye, Kemer ve çevrelerinde yapılacak inşaatların temel kazısı Anıtlar Kurulu Görevlileri nezaretinde gerçekleştiriliyor. Gündüz kazı yapan ekipler mesai bittikt en sonra geceleri, pazar ve resmi tatil günlerinin yanı sıra çalışma yapılmayan yağışlı günlerde alanı polisin korumasını talep ediyor. Personel yokluğundan dolayı sıkıntı yaşayan Emniyet Müdürlüğü sit alanı içerisinde yer alan inşaat temel kazılarına mesai yapılmadığı saatlerde polis görevl endiriyor. Mahalle arasındaki boş alanda nöbet tutan ve nöbet mahallini terk edemey en polislerin ise en büyük korkusu yaklaşık 8 saat sür en nöbet sırasında tuvalet ihtiyacının gelmesi oluyor.
“Gece yarısı kimin kapısını çalıp ‘ çişimiz geldi’ diyelim”
Akşamları hava karardıktan sonra, kazı çalışmalarının yapılmadığı pazar ve yağmurlu günlerde inşaat yapılacak alanda çok zor şartlarda nöbet tutan ve isimlerinin açıklanmasını istemey en polisler, “İnşaat yapılacak alanda gece sabaha kadar, hava yağışlı ise gündüz akşama kadar nöbet tutuyoruz. Alandan uzaklaşamadığımız gibi kazı alanında en doğal insani ihtiyaç olan bir tuvalet ihtiyacı giderilebilecek bir yer yok. Açıkta tuvaletimizi gidersek gör en olsa koskoca bir kurumun itibarı var. Gec enin saat 03:00’ünde kims enin kapısını çalıp, tuvaletimiz geldi yardımcı olur musunuz? da diyemiyoruz. Kısacası inşaat kazılarındaki sabit nöbetlerde çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz” diyerek Aydın’daki bu uygulamanın kazıyı yapan firma ya da d enetley en kurumun güv enlikçileri tarafından insani şartları hazırlanarak sürdürülmesini istediler.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.