Aytunç Altındal’ın “Devlet ve Kimlik” adlı kitabı raflarda

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aytunç Altındal’ın “Devlet ve Kimlik” adlı kitabı raflarda
09 Mar 2018 / Cum 10:29
/ 97 Kez Okundu
| |

İSTANBUL (İHA) – Aytunç Altındal’ın “Devlet ve Kimlik” adlı yeni kitabı raflarda yerini aldı

İSTANBUL (İHA) – Aytunç Altındal’ın “Devlet ve Kimlik” adlı yeni kitabı raflarda yerini aldı.
Gazeteci, yazar ve araştırmacı Aytunç Altındal’ın “Devlet ve Kimlik” adlı yeni kitabı raflarda. Alt Kimlik/Üst Kimlik, Ümmet/Cumhuriyet, Bilim/İlahiyat, Hilafet/Diyanet, Sekülerizm/Laisizm, Devlet/Terör alt başlıkları yer alan kitap 176 sayfa olarak Destek Yayınevi’nden çıktı. Kitapta yazar “Doğulu Devlet” modelini “Batılı Cumhuriyet” modeliyle deyim yerindeyse “evlendirip” mutlu bir yuva (vatan) kurabilmenin çok ama çok zor bir deney olduğunu, günümüz Türkiye’sinin bu zor evliliği yaklaşık bir asırdır sürdürmüş ve sürdürmekte olduğunu ve kendi alanında ilk ve tek örnek evlilik olan bu oluşumun, her yönüyle incelenmesi gereken bir fenomen olduğunu ifade ediyor.
Yazar Altındal, Türkiye’de yaşayanların; Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle vb. bu zor evliliği sürdürmeye gayret etmiş olan Doğulu “Baba Devlet” ile Batılı “Anne Cumhuriyet”in çocukları olduğundan bahsediyor. Altındal, insanların aralarında yaşanan gerilimlerden etkilendiğini ama aralarındaki uyumdan da hoşnut olduğunu ve her türlü engele ve aksiliğe rağmen bu evliliği sürdürebilmeyi bugüne kadar başardıklarını, şimdi ise sıranın bizlerde olduğunu ifade ediyor.
Yazar Aytunç Altındal’ın çevirisini yaptığı Chalcondyles’in araştırma türünde yazdığı Kehanetler Kitabı da yine aynı yayınevi tarafından 216 sayfa olarak çıkarak raflarda yerini aldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.