Ayvalık ATAKAD-DER’den başsavcı, garnizon komutanı ve milli eğitim müdürüne anlamlı ziyaret

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ayvalık ATAKAD-DER’den başsavcı, garnizon komutanı ve milli eğitim müdürüne anlamlı ziyaret
22 Oca 2018 / Pzt 16:47
/ 279 Kez Okundu
| |

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 2 yıl önce kurulan Ayvalık Tarihi Kültür Araştırma ve Dayanışma Derneği ilçenin tarihini bünyesinde barındıracak bir arşivin kurulmasına yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, bir yandan da bu konuda kendilerine destek verecek olan kişi, kurum ve kuruluşlara yönelik ziyaretlerine de devam ediyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 2 yıl önce kurulan Ayvalık Tarihi Kültür Araştırma ve Dayanışma Derneği ilçenin tarihini bünyesinde barındıracak bir arşivin kurulmasına yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, bir yandan da bu konuda kendilerine destek verecek olan kişi, kurum ve kuruluşlara yönelik ziyaretlerine de devam ediyor.
Bu kapsamda; Dernek Başkanı Özer Dikduran’ın yanı sıra dernek yöneticileri; Asım Sürer, Aysel Tülay Bayraktar, Şerif Bacık, Ali Serdar Kandiye’nin katılımlarıyla Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’a yönelik nezaket ziyaretlerinde bulundular.
Konuk heyeti büyük bir misafirper verlikle karşılayan Başsavcı Tokel’e, dernek Başkanı Özer Dikduran Ayvalık’ın tarihi ve kültürel değerlerin korunacağı büyük bir kent arşivi kazandırılmasının gerekliliği hakkında bilgiler verdi.
Ayvalık’ın; ilkçağda Misya, Hititler, Frigler, Lidya, Ortaçağda; Roma İmparatorluğu ve Doğu Roma İmparatorluğu 14.yüzyıldan itibaren de; Osmanlı İmparatorluğu egemenliğine girdiğini hatırlatan Özer Dikduran, dernek olarak öncelikli hedeflerinin ilçenin tarihini bünyesinde barındıracak bir kent arşivini oluşturmak olduğunu vurguladı.
Başsavcı Tokel de, daha önce hizmet verdiği Beyşehir’de benzeri bir kent arşivinin oluşturulduğunu belirterek, kültürel anlamda oldukça geniş değerlere sahip Ayvalık’ta da böylesi bir arşivin oluşturulmasının önemli olduğunu vurguladı.
Ayvalık Tarihi Kültür Araştırma ve Dayanışma Derneği’nin ziyaretlerinin ikinci etabı ise Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu’ya yönelik gerçekleşti. Aliçetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Dikduran, Kurtuluş Savaşı’nda düzenli bir ordu tarafından düşmana sıkılın ilk kurşunun 157. Alay Komutanı Yarbay Aliçetinkaya tarafından atıldığını hatırlattı.
Ancak ilçe tarihi için çok önemli olan bu konuda Atatürk’ün ‘Nutuk’ kitabının yanı sıra bazı kitaplarda küçük alıntılar dışında geniş bir bilgilendirmenin bulunmadığını kaydeden Dikduran, “Oysa bir Kent Tarihi Arşivi’miz bulunsaydı, ilçemizin çok eski olan antik tarihi ile yakın tarihimiz hakkında gelecek nesillere somut olarak bırakabileceğimiz doneler elimizde olabilecekti. Ne yazık ki günümüzde böylesi bir arşi ve sahip değiliz. İşte dernek olarak; Porselene Uygarlığı’ndan bu yana olan biten tüm tarihi değerlerimizi bir arada toplamış olacağız” diye konuştu.
Ayvalık Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu da, ilçe tarihi için gerekli olduğuna inandığı Kent Tarihi Arşivi’nin oluşturulmasına yönelik elinden gelen desteği verebileceğini söyledi.
Ayvalık Tarihi Kültür Araştırma ve Dayanışma Derneği yönetiminin nezaket ziyaretlerinin son etabı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’a yönelik olarak gerçekleşti.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleşen ziyarette konuşan dernek başkanı Özer Dikduran, çalışmaları hakkında Müdür Bahadır’a bilgiler verdi.
Ayvalık tarihine ilişkin ellerinde bulunan tüm materyallerle hazırlayacakları bir CD’yi ilçedeki okullarda yardımcı kaynak olarak kullanılması adına bir projelerinin olduğunu belirten Dikduran, böylelikle de ilçedeki okullarda eğitim gören öğrencilere ilçe tarihine yönelik ışık tutmayı amaçladıklarının altını çizdi.
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır da, derneğin hazırlayacağı ilçe tarihini anlatan materyallerden oluşan CD’nin hazırlanmasının ardından kendilerine verilmesi halinde; müdürlük bünyesindeki komisyonlarda gerekli incelemeleri yaptıktan sonra bu bilgilerin öğrencilere aktarılmasının mümkün olabileceğini kaydetti.
Ziyaret sonrasında Dernek Başkanı Özer Dikduran ve ekibine başarılar dileyen Müdür Bahadır, ilçede geniş kapsamlı bir kent arşivinin oluşturulması için de yapılacak her çalışmaya tam destek vereceğini de sözlerine ekledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.