Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi’nde 100 bininci ziyaretçiye ilginç sürpriz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi’nde 100 bininci ziyaretçiye ilginç sürpriz
22 Eyl 2017 / Cum 15:43
/ 178 Kez Okundu
| |

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü turizm merkezi Cunda Adası’nda bulunan tarihi Taksiyarhis Kilisenin restore edilerek Türkiye’nin ortak kültür mirasına kazandırılmasını sağlayan Ayvalık Rahmi M

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü turizm merkezi Cunda Adası’nda bulunan tarihi Taksiyarhis Kilisenin restore edilerek Türkiye’nin ortak kültür mirasına kazandırılmasını sağlayan Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi’ni ziyaret eden ziyaretçi sayısı bu yıl daha şimdiden 100 bini aştı.
Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından açılan müzede; Rahmi M. Koç un şahsi koleksiyonunda yer alan otomotiv ve kara taşıtları modelleri, dünyanın dört bir yanından toplanmış denizcilik tarihine ait objeler, Sanayi devrimi sonrasına ait makine ve modeller ile 19. ve 20. Yüzyıl bilim tarihine ait seçkin eserler sergilenirken, müzenin bu yılki ziyaretçi sayısının yeni yıla 3 ay kala 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlaması memnuniyetle karşılandı.
Müzenin geçtiğimiz Perşembe günü ev hanımı Esin Toker ve eşi Şükrü Toker’in 100 bininci ziyaretçisi olması nedeniyle Toker çiftine müze yetkilileri tarafından sürpriz bir karşılama töreni yapıldı.
Müze yöneticisi Zehra Jale Güven tarafından Esin Toker’e; 21.Eylül 2017 Perşembe günü Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2017 Yılındaki 100 bin ziyaretçisi Koç Müzesi Kurucusu Rahmi Koç’un eseri olan ’’Nazenin IV ile Devri Alem’’ adlı seyahatname kitabı armağan etti.
Yakında çok sevdikleri Ayvalık’tan ev satın almak ve bu şirin ilçeyi tanımak için ilçede bulunan ve bu kapsamda da Rahmi M. Koç Müzesi’ni ziyaret etmek isterken, farkında olmadan 100 bininci ziyaretçi unvanını alan Esin Toker ile eşi Şükrü Toker’in şaşkınlıkları ise dikkatlerden kaçmadı.
Müzenin bu yılki en özel ziyaretçileri olmanın kendileri için de büyük bir sürpriz olduğunu belirten Esin Toker, ikamet ettikleri İstanbul’da da Rahmi Koç Vakfı’na ait müzeleri ziyaret ettiklerini ve çok güzel anlar geçirdiklerini belirterek, Ayvalık’taki tarihi ambiyans ile bezeli müzenin de kendilerini bambaşka bir dünyaya götürdüğünü ifade etti.
Öte yandan Cunda Adası’ndaki Taksiyarhis Klisesi’ni restore ettiren Rahmi M. Koç Vakfı tarafından geçen yıl 94 bine yakın kişinin ziyaretçi olarak müzeye geldiği, müzenin açılışından bu yana ise 4 yıl da toplam da 400 bin kişiye yakın ziyaretçinin kilise ile içindeki eşsiz sergiyi gezdiği de gelen bilgiler arasında.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.