Ayvalık’ta fidandan sofraya zeytini anlatan sergi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ayvalık’ta fidandan sofraya zeytini anlatan sergi
02 Kas 2017 / Per 17:38
/ 43 Kez Okundu
| |

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 13

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 13. Zeytin Hasat Günleri, ‘Fidandan Sofraya Zeytin’ adını taşıyan fotoğraf sergisi ile başladı.
Fotoğraf sanatçıları Alberto Modiano ve Haşmet Demirbil tarafından zeytinin öyküsü ve sanatsal duruşuna ait objelerden oluşan fotoğraflardan oluşan sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Ayvalık Belediyesi’ne ait Orhan Peker Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışında; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Ayvalık Belediye Başkanı Rahm Gnçer, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, ATO yöneticileri, Kaymakam refiği Uğur Karakaya ve çok sayıda sanatsever hazır bulundu.
Zeytin ağacı gövdelerinin sanatsal görünümlerinin yanı sıra zeytinin tarladan toplanıp, sofraya ulaşmasına ait süreçteki aşamalarının gözler önüne serildiği sergide yaklaşık 150 fotoğrafın yer aldığı öğrenildi.
Sergiyi gezen Belediye Başkanı Rahmi Gençer muhabirimize yaptığı açıklamada, zeytinin çok emek isteyen bir ürün olduğunu vurgulayarak, “Zeytini toplamak, zeytini işlemek, zeytinden yağ çıkarmak gerçekten çok emek isteyen bir iştir. Özellikle müstahsillerimiz ve tarım işçilerimiz çok zorluklar çekiyorlar. Bu sergide de zeytinin hikâyesini çok güzel anlatmışlar. Bizde bu sergide bu meşakkatli yolculuğu bir kez daha izlemiş olduk” dedi.
Serginin siyah-beyaz fotoğraflardan oluşmasının daha da çarpıcı olduğunu savunan Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Halil Cevdet Kantarcı da, zeytinin sofraların baş tacı olmasının yanı sıra hem ilaç sanayinde hem de hayatın pek çok alanında olduğu gibi sanatın da içinde yer aldığını kaydeden Kantarcı, “Allah bu kutsal ağaca öyle bir gövde vermiş ki; adeta seyretmeye doyamıyorsunuz. Zeytin ağacından bir çok mutfak ürünleri de yapılıyor. Zeytinin etinden, çekirdeğine kadar her alanda kullanıyoruz. Bu mucizevi ürünü de en iyi şekilde bu sergide ifade edilmesi benim gibi bir zeytin sevdalısı için çok güzel bir duygu” diye konuştu.
Sergi ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Fotoğraf Sanatçısı Haşmet Demirbil ise; kendisi gibi sanatçı olan dostu Alberto Modiano’nun sergiye yarın katılacağını vurgulayarak, “Şu anda ölümsüz ağacın yaşamı hakkında bir biyografiyi bu sergimizde sunmaya çalışıyoruz.” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.