Bağımlılığa karşı farkındalık yürüyüşü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bağımlılığa karşı farkındalık yürüyüşü
05 Mar 2018 / Pzt 15:54
/ 25 Kez Okundu
| |

Anadolu Üniversitesi Yeşilay Kulübü tarafından 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle bağımlılıklara karşı mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi

Anadolu Üniversitesi Yeşilay Kulübü tarafından 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle bağımlılıklara karşı mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi.
Yunus Emre Kampüsü Hukuk Fakültesi önünde toplanan üniversiteli gençler, burada açtıkları afiş ile bağımlılıklara karşı mücadele için destek istedi. Daha sonra sloganlar eşliğinde yürüyüşe başlayan grup, kampüs içindeki fakülteleri gezerek buradaki öğrencileri kendilerine katılmalarını istedi. Ardından gençler, ellerinde bulunan yazılı dövizlerle ‘Bağımlı olma özgür yaşa’ şeklindeki sloganlarla üniversite rektörlük binası önüne geldi.
Burada basın açıklaması yapan Anadolu Üniversitesi Yeşilay Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Ercan Çekici, Türkiye’de her yıl uyuşturucu madde kullanımı yüzünden on binlerce adli vak’a yaşanmakta olduğunu belirterek, “Her yıl binlerce canımızı, gençlerimizi uyuşturucu madde yüzünden toprağa vermekteyiz. Sadece 2017 yılında 2 bin 148 canımızı uyuşturucu madde yüzünden kaybettik. Türkiye olarak sadece uyuşturucu madde yüzünden her yıl milyarlarca Türk lirasını çöpe atmaktayız. Türkiye’de alkol kullanımı 1 milyar litreyi aştı ve her yıl milyonlarca lira yok olup gitmektedir. Ayrıca ülkemizde sigara içme 12-13 yaşlara kadar düştü. Dünyada her yıl Türkiye büyüklüğünde ormanlık alan sigara üretimi yüzünden yok olurken, yine bu yerlerde tütün üretiminde 3-5 dolar karşılığında çalıştırılan binlerce masum 40 yaşına gelmeden ölmekte. Dünyada her yıl 10 milyon insan sadece sigara kullanımı yüzünden ölmektedir” şeklinde konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler olaysız şekilde dağıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.