Bakan Ağbal: “Kimse bir takım evhamlarla milletin kafasını karıştırmasın”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
01 Mar 2018 / Per 18:06
/ 24 Kez Okundu
| |

Maliye Bakanı Naci Ağbal, özelleştirilmesi planlanan 14 şeker fabrikasına ilişkin “Biz bütün tarafları dinledik, konuştuk, anladık

Maliye Bakanı Naci Ağbal, özelleştirilmesi planlanan 14 şeker fabrikasına ilişkin “Biz bütün tarafları dinledik, konuştuk, anladık. Bugün bakıyorum hayatı boyunca şeker fabrikalarına uğramamış bazıları gidip şeker fabrikalarının önünde poz veriyor. Göreceksiniz bu fabrikalar daha da güçlenecek. Bir takım evhamlar üzerinden kimse milletin kafasını karıştırmaya kalkmasın zaten vatandaş inanmıyor” dedi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vergi Konseyi Olağan Genel Kurulu öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Ağbal, özelleştirilmesi planlanan 14 şeker fabrikasına ilişkin “Biz bütün tarafları dinledik, konuştuk, anladık. Bugün bakıyorum hayatı boyunca şeker fabrikalarına uğramamış bazıları gidip şeker fabrikalarının önünde poz veriyor. Göreceksiniz bu fabrikalar daha da güçlenecek. Bir takım evhamlar üzerinden kimse milletin kafasını karıştırmaya kalkmasın zaten vatandaş inanmıyor” dedi.
“Şeker fabrikalarımız kimin elinde olursa olsun üretimlerine devam edecek”
Her türlü önerilere açık olduklarının altını çizen Bakan Ağbal, “ Biz bütün tarafları dinledik, konuştuk, anladık. Bugün bakıyorum hayatı boyunca şeker fabrikalarına uğramamış bazıları gidip şeker fabrikalarının önünde poz veriyor. Kusura bakmasın buna millet inanmıyor. Şu anda bugün bile ben ve ilgili arkadaşlarımız işçi kardeşlerimizle, şeker pancarı üreticilerimizle de kooperatiflerimizle de sendikalarımızla da tam bir diyalog içerisinde konuşuyoruz. Daha da iyileştirme yapılması gereken alanları da konuşuyoruz, o konuda da her türlü önerileri açık olduğumu kendilerine söyledim. Gerek çalışanlar gerek üreticiler gerek de özelleştirme uygulaması bakımından güzel öneriler geliyor. Kimse şundan endişe etmesin; şeker pancar üretiminin Türkiye’de ülkemizin ihtiyaçları çerçevesinde devamı noktasında mevcut şeker fabrikalarımızın kimin elinde olursa olsun bu fabrikaların üretimlerine aynen edilmesi hatta artan talep çerçevesinde bu fabrikaların daha da büyütülmesi noktasında hükümet olarak her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.
“Kimse müneccimlik yapmasın”
Bakan Ağbal, “Kimse burada geleceğe dair müneccimlik yapıp da şöyle olacak böyle olacak demesin. Bu şeker fabrikalarının hepsi özel sektörde de olsa kamuda da olsa bunlar milletin malı, biz de hükümet olarak milletin malını korumaya kararlıyız. Sözü olacak herkes söylesin sıkıntı yok ama gerçek olmayan evhamlar üzerine kurulu anlayışı da kabul etmediğimi söylemek isterim. Göreceksiniz bu fabrikalar daha da güçlenecek. Bir takım evhamlar üzerinden kimse milletin kafasını karıştırmaya kalkmasın zaten vatandaş inanmıyor” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.