Bakan Yılmaz: "Değerler eğitiminin eğitim, öğretim sistemimizin bütününde yer almasını istiyoruz"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakan Yılmaz:
15 Mar 2018 / Per 15:21
/ 60 Kez Okundu
| |

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, değerler eğitiminin eğitim, öğretim sisteminin bütününde yer almasını istediklerini söyleyerek, "15 Temmuz şehitleri insanların ölünce küçülmediğini, aksine devleştiğini gösterdi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, değerler eğitiminin" href="/tag/egitiminin/"> eğitiminin eğitim, öğretim sisteminin bütününde yer almasını istediklerini söyle yerek, "15 Temmuz şehitleri insanların ölünce küçülmediğini, aksine devleştiğini gösterdi. Bu destan hesap gününde bu milletin yüz akı berat nişanı olacaktır. Bu destan bu ülkede değerler eğitiminin" href="/tag/egitiminin/"> eğitiminin verildiğinin apaçık göstergesidir" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Liseliler Destanı Yazıyor Türkiye’nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi’ konulu Liselerarası Deneme, Hikaye ve Şiir Yazma Yarışması Ödül Törenine katıldı.
Törende konuşan Bakan Yılmaz, "‘İnsan mukaddesatı olandır’ gerçeğinden hareketle eğitim ile öğretimi bir bütün olarak görüyor ve bize ait olan değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması için değerler eğitiminin" href="/tag/egitiminin/"> eğitiminin eğitim, öğretim sistemimizin bütününde yer almasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"Bu eğitim öğretim yılında tüm eğitim kurumlarımızın güncellenen öğretim programlarında değerler eğitimine yer verdik" diyen Yılmaz, "Değerler eğitimi içerisinde ülkemizin demokrasi tarihinde önemli bir kırılma noktası olan 15 Temmuz demokrasi zaferinin gelecek kuşaklara aktarılması da var. 15 Temmuz’da milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve ülkemizin birliğini hedef alan girişime karşı Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine halkımız hakkına, hukukuna, evlatların geleceğine seçtikleri aracılığıyla yönetilme hakkına sahip çıktı. Memleket kadar büyük yüreği olan bu aziz millet elinde hiçbir silah olmadan tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı bir destan yazdı. Abdurrahim Karakoç’un ifadesiyle ’Soysuzlar taş atar mukaddesata. Karşı duramazsak bizdedir hata. Tahammül teşviktir, böyle hayata, öl.. İnsan küçülmez ölünce Hasan...’ 15 Temmuz şehitleri insanların ölünce küçülmediğini, aksine devleştiğini gösterdi. Bu destan hesap gününde bu milletin yüz akı beraat nişanı olacaktır. Bu destan bu ülkede değerler eğitiminin" href="/tag/egitiminin/"> eğitiminin verildiğinin apaçık göstergesidir. Ne mutlu bizlere ki gönlümüzde dilimizde bu yüce milletin bir ferdiyiz. Ülkemizin mazisinden çok daha parlak bir gelecek Türkiye’yi beklemektedir. Allah bu milletin yar ve yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.
Bakan Yılmaz, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin başarılarının artarak devamını dile yerek, ödül alan öğrencileri de tebrik etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.