Bakışı ile fenomen olan Suriyeli çocuğa yardımlar sürüyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakışı ile fenomen olan Suriyeli çocuğa yardımlar sürüyor
11 Oca 2018 / Per 15:40
/ 121 Kez Okundu
| |

Sırtında boya sandığıyla, spor salonunda spor yapan kişileri izlerken çekilen fotoğrafıyla sosyal medyada fenomen olan 15 yaşındaki Suriyeli çocuğa yardımlar devam ediyor

Sırtında boya sandığıyla, spor salonunda spor yapan kiş ileri izlerken çek ilen fotoğrafıyla sosyal medyada fenomen olan 15 yaşındaki Suriyeli çocuğa yardımlar devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Turgut Reis Mahallesi İstiklal Caddesi’nde sırtında ayakkabı sandığı, ayağında terliğiyle spor salonunda spor yapanlara bakarken görüntülenen Suriyeli Muhammed Hüseyin’in fotoğrafı, bir vatandaş tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Bakışlarıyla fenomen haline gelen Suriyeli çocuğa, spor merkezinin yönetic ileri tarafından ömür boyu ücretsiz üyelik ve spor kıyafetleri hediye edildi.

Suriyeli çocuğa destek sürüyor
Hem vatandaşlar hem de sporseverler tarafından büyük ilgi gören Suriyeli Muhammed Hüseyin, spor merkezinde spor yaptığı esnada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, İş-Kur İl Müdürü Emin Yücekaya ve Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya tarafından ziyaret edildi. Suriyeli çocukla bir araya gelen kurum müdürleri, çocuğa çeşitli spor malzemeleri hediye ederek spor merkezi işletmec ileri olan Engin Doğan, Mustafa Küçükkaya ve Ömer Dicle’ye, gösterdikleri örnek davranıştan dolayı teşekkür etti.
Muhammed Hüseyin ile okul çağındaki kardeşlerinin eğitimi için çalışmaların başlatıldığını d ile getiren Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, eğitimin önemini vurguladı. Suriyeli Muhammed Hüseyin’in bundan sonra okula gideceğini söyleyen Kızılkaya, "Muhammed ile tanışmamızı sağlayan olimpiyat a ilesine teşekkür ediyoruz. Muhammed sayesinde iki yeğeni ve iki kardeşi toplam 5 çocuğumuz yarından itibaren okula başlamış olacaklar. Onların diğer ihtiyaçlarını da karşılayacağız ve okula başlayacaklar. En kısa zamanda okuma, yazmayı ve Türkçeyi de öğrenmiş olacaklar” şeklinde konuştu.
İş-Kur İl Müdürü Emin Yücekaya tarafından ise Muhammed Hüseyin’in a ilesine iş imkanının sağlanabilmesi için gerekli çalışmaların başlatılacağı öğrenildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş tarafından da gerekli spor malzemelerinin temin ed ileceği belirtildi.
Suriyeli Muhammed Hüseyin’in spor ve eğitim hayatı için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini d ile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Fikret Keleş, “Son günlerde ülkemizde ve gerekse Avrupa basınında fenomen hale gelen Muhammed kardeşimizin fotoğrafı spor camiasının dikkatini çeken bir kare oldu. Biz de bu anlamda gençlik spor il müdürlüğü olarak Adıyaman’daki bütün gençlerimize, çocuklarımıza spor yapma imkanları adına, spor yapma koşullarına hazırlamak konusunda bir farkındalık olsun diye Muhammed kardeşimize ulaştık. Muhammed kardeşimizle bugün hep beraber olduk. Muhammed kardeşimizle ilgili bundan sonraki yaşamı, spor hayatıyla ilgili, eğitim hayatıyla kararlar aldık ve destek olmaya geldik buraya” dedi.
Yapılan yardımlardan ve gördüğü ilgiden mutlu olduğunu d ile getiren Muhammed Hüseyin ise herkese çok teşekkür ettiğini d ile getirdi.
Yaşadıkları mutluluğu anlatmanın imkansız olduğunu söyleyen Olimpiyat Spor Merkezi İşletme Sahiplerinden Mustafa Küçükkaya ise “Bugün her zamanki günlerden daha fazla mutluyuz. Çünkü dünyanın her yerinden telefonlar ve yardım kampanyaları oluştu, iş imkanları sunuldu. Çok mutluyuz, gururluyuz böyle bir olaya ves ile olduğumuz için” ifadelerini kullandı.
Muhammed Hüseyin’in fotoğrafını çeken ve daha sonra sosyal medyada paylaşan Ömer Yavuz, “O anki hissi yaşamanızı isterdim. O an ben de bilmiyordum böyle bir şeyin olacağını. Ben de buranın bir müşterisiyim, spor yaptım ve çıktım dışarıya. Çocuğu dışarıda görünce terlik ayağında, boya sandığı sırtında ve üzüldüm. O anki durumu herkesin görmesini istedim. Çok şükür olimpiyat spor merkezi sayesinde, Mustafa ağabey sayesinde fotoğraf yayıldı her tarafa. Sağ olsunlar herkesin desteği oldu” cümlelerini kullandı.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.