Balıkesir ’Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Balıkesir ’Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor
02 Mar 2018 / Cum 17:00
/ 57 Kez Okundu
| |

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Balıkesir Valiliği himayesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde ’Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı’ toplantılarına başlandı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Balıkesir Valiliği himayesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde ’Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı’ toplantılarına başlandı.
Edremit’in Güre Mahallesi’nde termal bir otelde gerçekleştirilen Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı yapılan açılış toplantısıyla başladı. Toplantıya Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer, Edremit, Ayvalık, Havran, Burhaniye, Gömeç ve diğer ilçelerden zeytinciler ve zeytin sektörü temsilcileri katıldı.
Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı’nda, zeytin bahçesi, zeytinyağı ve sofralık zeytin grupları sektörün sorunlarını masaya yatıracak.
Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı’nın açılışında konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, “Türkiye’yi doyuran il. Tarım İl Müdürlüğümüzün baştaki sunumunda da ifade edildiği gibi maşallah yok yok bu şehrimizde. Bununla gurur duyuyoruz. Bunu ileriye götürmek adına Tarım Bakanlığımız, üni versitemiz, belediyelerimiz, tarım ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, birlikler hep birlikte bir ve beraber olarak bir tık yukarıya çıkartmak adına hep beraber hareket ediyoruz. Birbirimizi destekliyoruz” dedi.
Vali Yazıcı çalıştayın önemli bir misyonu olduğunu ifade ederek, “Buradaki herkes hocalarımız, üreticiler, zeytinyağı üreticileri, bu çalıştay sonunda Türkiye’deki zeytin ve zeytinyağı üretiminin sadece miktarını değil, özellikle kalitesini, az önce sunuda bulunan arkadaşların ifade ettiği alanlarda dünya da kapladığı alanın artırılması, ticari hacminin artırılması adına güzel şeyler çıkacak. Çünkü bu önemli bir değer. Bu değeri en tepelere taşımak adına burada bulunan başta ben olmak üzere hepimizin gör evi” diye konuştu.
Çiftçilerin dünya ve Türkiye standartlarında üretim yaptığının altını çizen Vali Yazıcı, “ Balıkesir çiftçisi buğday üretiminde, çeltik üretiminde olduğu gibi, biber, domates, salatalık üretiminde olduğu gibi et, süt üretiminde olduğu gibi gurur ile ifade etmek istiyorum ki zeytin ve zeytinyağı üretiminde de en kalitelisini üretebilme becerisine sahiptir. Ben sizin istediğiniz kalitede ve standartta Edremit Körfezi’ndeki çiftçilerimizin zeytinlerinin üretileceğinin garantisini buradan verebilirim. Hemşehrilerim, çiftçilerimiz gerçekten ürettikleri her ürünü Türkiye ve dünya standardında üretmektedir. Bunu hep birlikte sağlıyoruz. Bundan ötesi bilim adamlarına, sanayiciye, iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarına kalıyor” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.