Balıkesir’de çocuklara tarım eğtimi verilecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Balıkesir’de çocuklara tarım eğtimi verilecek
26 Mar 2018 / Pzt 12:34
/ 201 Kez Okundu
| |

Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında BENGİ projesi kapsamında “Bengi Tarım İşbirliği Protokolü” imzalandı

Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında BENGİ projesi kapsamında “Bengi Tarım İşbirliği Protokolü” imzalandı. Protokol kapsamında il genelinde 15 bin öğrenciye tarım eğitimi verilecek.
Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanarak imzalanan protokol ile Bengi Tarım projesi kapsamında Balıkesir genelinde 20 ilçede bulunan tüm ilkokullardaki 4. sınıf öğrencileri ile 20 ilçede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek 1 okulun, 8. Sınıf öğrencilerine eğitim ve öğretimi aksatmamak şartıyla “ tarım ve çocuk” eğitiminin verilmesi hedefleniyor. Proje kapsamda il genelinde toprağı ve tarımı seven nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla yaklaşık 15 bin öğrenciye etkili tarım eğitimi verilmesi amaçlanıyor. Bengi Tarım ile tüm ilkokul 4. sınıf ve her ortaokuldan bir 7.sınıfa da “bitkisel üretim, hayvansal üretim, gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni” konularında eğitimler verilecek.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.