Balıklıgöl’de sürdürülen çalışmalarda sona gelindi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Balıklıgöl’de sürdürülen çalışmalarda sona gelindi
12 Mar 2018 / Pzt 11:16
/ 30 Kez Okundu
| |

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Balıklıgöl platosunda sürdürülen çalışmalarda sona gelindi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Balıklıgöl platosunda sürdürülen çalışmalarda sona gelindi.
Başlatılan çalışmalar kapsamında, alt yapı çalışmaları ile bölgede su tahliye kanalları olası su baskınlarına karşı güçlendirildi. Dergah Cami, Rızvaniye Cami, amfi alanı, Balıklıgöl ile tarihi Şanlıurfa Kalesi arasında kalan yollarda taş döşeme çalışmalarında sona gelen ekipler, alanın peyzaj düzenlemesini de gerçekleştiriyor.
“50 yıllık alt yapı sorunu çözüldü”
Sona gelinen çalışmaları yerinde inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “İmar şehircilik daire başkanlığı ile birlikte alt yapıda Şuski Genel Müdürlüğü Balıklıgöl platosunda çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Balıklıgöl, Şanlıurfa ve bizler için çok önemli bir alan. Balıklıgöl alanında tüm alt yapı çalışmaları bitti. Alanda yer alan camilerimiz ile ziyarete gelen vatandaşlarımızın eksik olarak gördükleri lavabo ihtiyacını yaptığımız çalışmalar ile gideriyoruz. Mevcut olan tünel vatandaşlarımız için tehlike arz ediyordu, yaptığımız güçlendirme çalışmaları, yalıtım çalışmaları ile altyapı çalışmaları bitti. Bunun yanında üst yapı döşeme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor tüm çalışmalar bittikten hemen sonra park bahçe daire başkanlığımız peyzaj çalışmalarına başlayacaktır. Balıklıgöl platosu Şanlıurfa’nın kalbi konumundadır. Maneviyatın dorukta hissedildiği alanların başında yer alıyor. Balıklıgöl, Türkiye ve Şanlıurfa için çok önemli bir mekan, dolayısıyla ziyarete kapatmadan alt yapı güçlendirme çalışmalarını yürütmek kolay değil fakat ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
“Kimsenin cesaret edemediği Balıklıgöl platosunu ayağa kaldırdık”
50 yıllık alt yapı sorununu çözdüklerini belirten Çiftçi, konuşmasının devamında, “Genel sekreterimiz Abdulkadir Açar ile birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Şanlıurfa’yı rahatlatacak bir projeyi daha büyükşehir belediyesi alnın akıyla bitirmiş olacak. Hiç kimse cesaret edip de bu alanda çalışmalar yürütemiyordu. Alt yapıdaki eksikliklerden dolayı Halil-ur Rahman gölünü belli aralıklarla su basıyordu fakat yaptığımız çalışmalar ile bu tehlikeler ortadan kalkmış oldu. Artık alt yapı sorunu Halil-ur Rahman bölgesinde çözülmüş oldu. Şanlıurfa’nın merkez noktasında yer alan bu önemli inanç merkezini büyükşehir belediyesi olarak hiçbir zaman duyarsız kalmadık ve alan yönetimini en üst noktadan gerçekleştireceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.