Başkan Baran, “Benim bu kente vefa borcum var”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Baran, “Benim bu kente vefa borcum var”
01 Mar 2018 / Per 13:40
/ 78 Kez Okundu
| |

Körfez Ticaret Odası’nın meclis toplantısına konuk olan ve projeler hakkında bilgiler aktaran Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bir oldukça, beraber oldukça daha güzel bir Körfez’i inşa edeceğiz” dedi

Körfez Ticaret Odası’nın meclis toplantısına konuk olan ve projeler hakkında bilgiler aktaran Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bir oldukça, beraber oldukça daha güzel bir Körfez’i inşa edeceğiz” dedi.
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Ticaret Odası’nın meclis toplantısına katıldı, yapılan çalışmalar ve projeler hakkında meclis üyelerine bilgiler aktardı. Toplantıya Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, Meclis Başkanı Ayhan Güngör ve meclis üyeleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, üyelere odanın hayata geçireceği yeni projeler hakkında bilgiler aktardı.
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise meclis üyelerine yaptığı konuşmada, çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi. Rahmetli Mustafa Efe’yi ve şehitleri anarak konuşmasına başlayan Baran, “Güzel bir ekip oluşturduk, ilçemizde el birliği yaparak önceliklerimizi belirledik. Daha sonra da önceliklerimize göre projeleri tek tek hayata geçirmeye başladık. Eğitim, sağlık, spor ve sosyal belediyecilik alanında önemli projelere imza attık ve atmaya devam ediyoruz. Mesela sağlıklı bir kent oluşturmak adına hastanemizin yeterli olmadığını biliyorduk. Bakanlık nezdinde de yeni bina için girişimlerimiz oldu ama olmadı. Biz de belediye bütçemiz ile ek bina için çalışma başlattık. Mayıs ayında da temelini atacağız. 7 bin metrekare alanda inşaatı yapacağız. 56 yatak kapasiteli. Körfez’in en az 20 yıl ihtiyacına cevap verecek” dedi.
Göreve geldiklerinde Körfez Belediyesi’nin bütçesinin 80 milyon lira olduğunu belirten Başkan İsmail Baran, “Bugün 245 milyon liralık bütçemiz var. O gün 10 milyon lira olan yatırım için ayrılan miktar bugün 120 milyon lira olarak planlandı. Nasıl ülkemizde 50 senede yapılmayanlar 15 yılda hayata geçtiyse, Körfez’de de bu böyle. Şimdiden biz 2019’un bütçesini hesap edebiliyoruz. 2024’e kadar hesap yapabiliyoruz. Geçmişte biz yıllık hesapları tutturamazdık” diye konuştu.
Dört yılda 400 milyon liralık yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan İsmail Baran, “Planlamamız 5 yılda 500 milyon lirayı gerçekleştirmek. Tabi seçim beyannamesinde vaat ettiğimiz projelerin tutarı 150 milyon liraydı, iki katından daha fazlasını yaptık. Ve bunların yüzde 70’ini tamamladık. Şimdi Körfez’de spor alanında 7 tesis için ihale gerçekleştirildi. Bunlardan üçü dev spor kompleksleri. İlimtepe, Çamlıtepe ve Kaşkaldere’de hayata geçireceğiz. Dört okulda da spor salonlarımızı yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yine Güney Mahallesi’nde yapacağımız kapalı spor salonu ve gençlik merkezi için sona doğru geldik. Bu ay Büyükşehir Meclisimize gelecek. Bakanlığımızın da desteğiyle hayata geçecek bir proje olacak. Yarımca sahilinde Sultan Abdulaziz Av Köşkü ve Yaşlı Yaşam Merkezi için de çalışmalar bitmek üzere. İlimpark konusunda da orman izinleri alındı, projeyi hazırlıyoruz” dedi. Kahraman Mehmetçiği de unutmayan Başkan İsmail Baran, “Onlara buradan selam göndermeden olmaz. Afrin’de aslanlar gibi bu vatan için görev yapıyorlar” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.