Başkan Baran, “Eğitime desteğimiz artarak devam edecek”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Baran, “Eğitime desteğimiz artarak devam edecek”
06 Mar 2018 / Sal 14:13
/ 129 Kez Okundu
| |

KOCAELİ(İHA) –Kocaeli’nin ilk tematik lisesinin inşaat alanında incelemelerde bulunan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, eğitim kurumlarına verdikleri desteğin süreceğini belirtti

KOCAELİ(İHA) –Kocaeli’nin ilk tematik lisesinin inşaat alanında incelemelerde bulunan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, eğitim kurumlarına verdikleri desteğin süreceğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’nin 30 büyükşehir statüsündeki illerde açmayı planladığı, sektörün ihtiyacına göre uzman nitelikli donanımlı ara eleman yetiştirilmesine için eğitim verecek ‘Tematik Liselerin ilkinin Körfez’de yapılması kararlaştırılmış, inşaatı Körfez Belediyesi’nin de desteğiyle hayırsever işadamı Recai Hakan Şen üstlenmişti. Başkan İsmail Baran, inşaat alanına giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Pakize Tuncer Şen Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde çalışmalar hakkında inşaatı üstlenen firma yetkililerinden bilgi alan Başkan İsmail Baran, “Eğitime katkılarımız dün olduğu gibi bugün ve bundan sonrasında da devam edecek. Eğitime destek, gençlerimizin daha iyi yetişmesi ve daha iyi ortamlarda eğitim görmesi için önemli. 2017’de eğitime 10 milyon liralık desteğimiz oldu. Körfez’in gerçek bir eğitim kenti haline dönmesi için üniversitelerimiz ne kadar önemliyse nitelikli, sektörün ihtiyacına cevap verecek bu tür ‘tematik liselerin’ var olması da önemli. Üniversite binamızı yaz aylarında teslim edeceğiz ve yeni dönemde öğrencilerimiz eğitim görmeye başlayacak. Lisemizin de tamamlanmasıyla özellikle Hacı Osman Mahallesi’ndeki hareketlilik daha da artacaktır” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.