Başkan Doğan kadın işletmecilerle bir araya geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Doğan kadın işletmecilerle bir araya geldi
11 Mar 2018 / Paz 10:16
/ 47 Kez Okundu
| |

İzmit’te faaliyet gösteren kadın işletmecilerle bir araya gelen İzmit belediye başkanı Nevzat Doğan, "Binden fazla kadına 1 milyon 257 bin TL kredi verilerek kendi işyerini açma imkanı sağlandı" dedi

İzmit’te faaliyet gösteren kadın işletmecilerle bir araya gelen İzmit belediye başkanı Nevzat Doğan, "Binden fazla kadına 1 milyon 257 bin TL kredi verilerek kendi işyerini açma imkanı sağlandı" dedi.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, kadın esnaf ve işletmecilerle bir araya geldi. İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Girişimci Kadın Komisyonu tarafından organize edilen kahvaltı programına İzmit’te faaliyet gösteren 50’den fazla kadın işletmeci katıldı. Kadın işletmecilerin motive edilmesi ve aralarında kaynaşmanın artırılması amacıyla organize edilen buluşmada konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Kadın hayatımızın her alanında, her anında var olan yüce insandır. Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, komşu, arkadaş olan kadın, hepsinden önce bir insandır. Onlara saygı ve sevgimizi göstermeli, hak ettikleri değeri onlara vermeliyiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ünde ifade ettiği gibi ‘dünyada her şey kadının eseridir’. Bu gerçeği asla unutmamamız gerekmektedir” dedi.
Türk kadının tarihin her döneminde büyük bir fedakarlık gösterdiğini ifade eden Başkan Doğan, “Cumhuriyet dönemi ile birlikte yasal olarak hakları genişletilen Türk kadını modern yaşamdaki yerini almıştır. 15 Temmuz hain girişimin engellenmesinde de kadınlarımızın rolü herkes tarafından bilinmektedir. Ancak, üzülerek belirtiyorum ki, ülkemizde kadın hakları bazı kendini bilmezlerin ayakları altına alınmaya çalışılmakta ve ihlal edilmektedir. Kadınlarımıza şiddet uygulanmakta, eğitim ve iş yaşamında olmaları engellenmektedir. Bu şiddeti uygulayan her kim olursa olsun bu kişi ne erkeklikten ne de insanlıktan nasibini almamıştır, acizdir. Bir insana şiddet göstermek en büyük acizliktir. Erkek olmak kadın dövmek, kadına şiddet uygulamak değildir. Kadına şiddet uygulayan kişi ne erkek olmayı ne de insan olmayı becerememiş bir zavallıdır, hastadır” şeklinde konuşuldu.
1000’den fazla kadına 1 milyon 257 bin TL kredi desteği verildiğini belirten Doğan, “Kadın sorunu ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel bir konudur. Kuşkusuz sorunun çözümü için hepimizin üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Hakları ihlal edilen, obje olarak görülen, şiddet uygulanan kadın sadece bunu yapanın değil hepimizin ayıbıdır. İzmit Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. İzmitli kadınlar için güzel ve faydalı çalışmalar yapmayı bir borç biliyorum. Özellikle sizler gibi kadın esnaf ve işletmecilerimizin sayılarının artması için gerek eğitim gerekse ekonomik destekler sağlıyoruz. Mikro kredi projemizle binden fazla kadına 1 milyon 257 bin TL kredi verilerek kendi iş yerini açma imkanı sağlandı. Sizler yeter ki girişim yapmak isteyin biz her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.
İzmit Belediyesi’nin kadın çalışmalarının anlatıldığı sunum sonrası memnuniyetlerini kadın esnaf ve işletmeciler de, “Buluşmaya vesile olan ve her zaman biz kadınların yanında olan ve olduğunu hissettiren belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. İzmit’te faaliyet gösterdiğimiz için çok şanslıyız” dediler.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.