Başkan Karaosmanoğlu, “Sanata ve sanatçımıza değer vermeliyiz”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Karaosmanoğlu, “Sanata ve sanatçımıza değer vermeliyiz”
21 Mar 2018 / Çar 15:20
/ 53 Kez Okundu
| |

Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın hazırladığı, ‘Davet’ adlı tiyatro oyununu izleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sanata ve sanatçımıza değer vermeliyiz” dedi

Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın hazırladığı, ‘Da vet’ adlı tiyatro oyununu izleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sanata ve sanatçımıza değer vermeliyiz” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ’15 Temmuz Milli İrade Destanı’ adlı eser yazma yarışmasında birinci olan ve sahneye taşınan ‘Da vet’ adlı tiyatro oyununu izledi. Kocaeli Şehir Tiyatroları tarafından hazırlanan tiyatro oyununa Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz katıldı.
‘Da vet’ oyunu gösteriminden sonra gerçekleştirdiği konuşmasında sanata ve sanatçıya değer verilmesi gerektiğine dikkat çeken Karaosmanoğlu, “Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Oyun 4 kişiyle oynandı ama dört dörtlük bir oyundu. Tiyatro bir hayat okuludur. Kocaeli’nde tiyatro konusunda iyi bir duruma geliyoruz. Sanat mutlaka desteklenmeli ama halktan kopuk olmamalı. Halka hitap etmeli. Halkın değerlerine, tarihine, kültürüne önem vermeli. Tiyatro halkı yüceltmek, halkın değerlerine sahip çıkmak için çalışmalıdır. Sanata ve sanatçımıza değer vermeliyiz. Biz de her zaman bu değeri vereceğiz” dedi.
15 Temmuz’un ülke için bir milat olduğuna dikkat çeken Karaosmanoğlu, “Ders almamız gereken bir olay. Atalarımızın dediği gibi, su uyur düşman uyumaz. Yıllarca bizi sömürmek isteyen ve diz çöktürmek isteyen batı medeniyetinin yılladır içimizde hazırlıkları vardı. Bizleri tıpkı Mısır gibi, Irak gibi, Suriye gibi yapacaklardı. Ama milletimiz buna izin vermedi ve oyunu bozdu. Ülkemiz emin adımlarla gü venilir ve onurlu bir şekilde varlığını devam ettirecek. Bizler, özgürlüklerimiz ve inandığımız bütün değerlerle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizim halkımız her şeyin en güzeline layıktır. Hiçbir zaman köle olmamıştır. 15 Temmuz’da da bunu gösterdi. O süreçte yaşananlar burada en güzel şekilde sahnelendi. Oyuncu arkadaşlarımıza, yönetmenimize ve sahne arkasındaki tüm emeği geçen ekibe teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmalarının ardından Karaosmanoğlu, tiyatro oyuncularına çiçek takdim etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.