Başkan Karaosmanoğlu’ndan Kent Mezarlığı yeni hizmet binasında inceleme

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Karaosmanoğlu’ndan Kent Mezarlığı yeni hizmet binasında inceleme
19 Mar 2018 / Pzt 12:06
/ 121 Kez Okundu
| |

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kent Mezarlığı yeni hizmet binasını gezerek incelemelerde bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kent Mezarlığı yeni hizmet binasını gezerek incelemelerde bulundu.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kısa süre önce yapımı tamamlanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Mezarlığı Hizmet Binası’nı yerinde inceledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Fen İşleri Dairesi Başkanı Serkan Ihlamur, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan de yer aldığı denetimlerde, Başkan Karaosmanoğlu’na yeni hizmet binası ve çalışmalar hakkında detaylı bilgi verildi.
İncelemede konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Şehrimize uzun yıllar hizmet verecek olan Kent Mezarlığı yeni hizmet binası modern donanımı ve nezih ortamı ile Türkiye’ye örnek bir bina oldu” açıklamasını yaptı. Halkımızın en çok memnun olduğu ve benimde en çok önemsediğim hizmetlerimizden biri cenaze hizmetleri insanlarımızın zor zamanlarında yanlarında olarak ve vatandaşlarımıza tüm hizmetleri ücretsiz bir şekilde verdiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, “Halkımızın yüzde doksan dokuzu bu hizmetten memnundur. Büyükşehir Belediyemizin memnuniyet düzeyi en yüksek hizmeti de cenaze hizmetleridir” dedi.
Son yıllarda yapılan yatırımlarla cenaze hizmetlerinin kalitesini artırdıklarını da ifade eden Karaosmanoğlu, “Uçakla il dışı nakil hizmetini Türkiye’de ilk biz gerçekleştirdik. Şimdi 30 Büyükşehir Belediyesi ve onlarca il belediyesi bu hizmete geçti. Son model cenaze nakil araçlarımızı aldık. İlçelerimizde hizmet veren araçlarımızı da yakında yenileyeceğiz. Kocaeli genelinde 843 mezarlığın envanterini hazırladık. Farklı ilçelerde son bir yılda 452 mezarlığın temizliğini yaptık, 59 mezarın mezarlık duvarını ve kapılarını yaptık yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Kocaeli genelinde 110 bin mezarlığı tek tek kayıt altına aldıklarını da belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Yakın bir zamanda bu bilgilere vatandaşlarımız ulaşabilecek. Yakının cenazesi nerede nasıl gidilebilecek bunları internet üzerinden ve mobil uygulamadan görebilecek. Yerine modern bir ortamda her türlü imkana sahip olan 3 bin 600 metre kare kullanım alanına ve bin 100 metre kare kapalı alana sahip Kent Mezarlığı Hizmet Binamızı yaptık ve yeni binamızda hizmet vermeye başladık. Bu binamızda 3 erkek, 3 bayan 6 adet gasilhane, 24 adet harekete duyarlı sensörlü morg, mescitler ve bekleme salonu gerçekten modern ve nezih bir binayı kentimize kazandırdık” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.