Başkan Yemenici Orman haftasını kutladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Yemenici Orman haftasını kutladı
21 Mar 2018 / Çar 13:55
/ 52 Kez Okundu
| |

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, 21-26 Mart 2018 tarihleri arasında kutlanacak olan Orman Haftası ile ilgili mesaj yayınladı

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, 21-26 Mart 2018 tarihleri arasında kutlanacak olan Orman Haftası ile ilgili mesaj yayınladı.
Başkan Yemenici mesajında şu ifadelere yer verdi “Birçok canlı türünün doğal yaşam alanını oluşturan, ağaç köklerinin toprağı tutma özelliği ile erozyon oluşumuna ve sellere engel olan ormanlar, bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Ormanların sağladığı; hammadde, temiz su, temiz hava, erozyon kontrolü, yaban hayatı ve rekreasyon imkanları tüm dünya için olduğu gibi ülkemiz ve ilçemiz için de hayati bir öneme sahiptir.
Oksijenin en büyük üreticisi ormanlarımız, ekolojik sistemimizin en büyük koruyucularından birisidir. Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar. Günümüzde, küresel ısınma neticesinde ortaya çıkan seller, toprak kaymaları, orman yangınları gibi etkenler doğayı tehdit eder duruma gelmiştir. Doğa harikası ormanlarımız mutlaka korunmalı ve alanları artırılmalıdır. İçinde bulunduğumuz ağaçlandırma mevsiminde bol bol fidan dikelim hem çevremizin yeşilini artıralım hem toprağımızı değerlendirelim hem de gelecek nesillere bir miras, bir servet bırakalım.
Orman Haftası vesilesiyle, gelecek kuşaklara yaşanabilir, sağlıklı ve yeşil bir dünya bırakmak için herkesin en az bir ağaç dikmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza sevgilerimi sunuyorum” diye belirtti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.