Batman’da 15 talebe icazet aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Batman’da 15 talebe icazet aldı
28 Eki 2017 / Cmt 15:24
/ 34 Kez Okundu
| |

Batman’da ilmi tedrisatını bitiren 15 ilim talebesine icazetleri törenle verildi

Batman’da ilmi tedrisatını bitiren 15 ilim talebesine icazetleri törenle verildi.
Batman merkeze bağlı Demiryolu köyünde bulunan Hasaniye Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda eğitim alan 15 erkek öğrenci icazet aldı. Tefsir, siyer, fıkıh, sarf ve nahiv dallarında yaklaşık 7 sene eğitim alan talebeler düzenlenen törenle icazetleri verildi. Yapılan törene Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Suriye Emevi Camisi müezzinlerinden Hafız Şeyh Munir Abdulcevad, STK temsilcileri, çok sayıda bölge alimi, kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı.
7 yıllık medrese eğitimi tamamlayarak icazet alan talebelerden Muhammet Hasan, 7 yıllık eğitim hayatından sonra bu icazetini aldığını belirterek, “Allah bize bu mutluluğu bahşettiği için çok mutluyum. Bu mutluluğu ailemiz ve halkımızla paylaşmaktan da yarı bir mutluluk duyuyorum. Rabbimden niyazım ileriki zamanlarda Müslüman insanlara hizmet etmek olacaktır. Allah bu programa katılan ve düzenleyen herkesten razı olsun” dedi
Medrese Hocası Mele Edip Tüzün ise, kuran kursunda icazet töreni yaptıklarını ve 15 öğrencinin icazetlerini alıp mezun olduklarını ifade ederek, “Kuran kursumuzda 64’e yakın öğrencimiz mevcuttur. Bu icazet alan öğrencilerimiz İslam alemine hizmetkar olacaklarını temenni ediyoruz. Geçen senede icazet törenimiz olmuştu, bu yılda yaptık her sene ne kadar öğrencilerimiz varsa her sen mezun oldukları gibi icazetlerini vereceğiz” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.