Belediye şirket kuracak
05 Şub 2018 / Pzt 18:10
/ 30 Kez Okundu
| |

Bilecik’in Bozüyük Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısında, anonim şirket kurulması önerisi kabul edildi

Bilecik’in Bozüyük Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısında, anonim şirket kurulması önerisi kabul edildi.
Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında 9 gündem maddesiyle yapılan toplantıya MHP grubunca sözlü önerge verildi. AK Parti adına Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün cami caddesiyle ilgili talebini gündeme ek önerge olarak sundu. CHP grubu ise meclis toplantısı sonunda gündem dışı söz istedi. Gündemin çoğunluğunu imar konuları oluştururken Bozüyük Belediyesi himayesinde kurulması planlanan Anonim Şirketi konusu da önemli gündem maddelerinden biriydi.
Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yönetim kurulu üyesi ve bağımsız denetçi Mustafa Öztürk tarafından belediye himayesinde kurulması planlanan anonim şirket hakkında meclis üyelerine bilgi verilerek meclis üyelerinin soruları cevaplandırıldı. Yapılan görüşmeler sonrasında çalıştırılan personelin işçi statüsünde istihdam edilebilmelerini sağlamak amacıyla yeni bir anonim şirket kurmak için ve bu işle ilgili tüm tasarruflarda bulunmak için Belediye Başkanına oy birliği ile yetki verildi. İmar konularıyla ilgili gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilerek imar komisyonuna sevk edildi. Bursa BEBKA Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının açık bulunan 2018 yılı Mali Destek Programları ile 2018 yılı Teknik Destek Programlarına, AB Hibe Programlarına, yurt dışı ülkelerin hibe programları kapsamındaki hibe teklif çağrıları ile Türkiye Cumhuriyeti Bakanlıklarının, kamu kurum ve kuruluşlarının teşvik kapsamındaki proje karşılığı hibe ve destek programlarına proje sunulmasına ve talebin başarılı olması durumunda faaliyetin uygulanmasına, sunulan faaliyette kurum/kuruluşumuzu temsile, ilzama ve talebe ilişkin belgeleri imzalamaya Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ ya yetki verilmesi konusunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından talep edilen Cami Caddesi üzerindeki park yasağının kaldırılması talebi meclis gündemine getirilerek oy çokluğu ile imar komisyonuna gönderildi. Ardından MHP grubu tarafından İlçe Tarım Müdürlüğü arkasında yer alan parka Fırat Çakıroğlu isminin verilmesi talep edildi. Başkan Bakıcı tarafından mecliste oylanan önerge oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi. Son olarak CHP grubu adına meclis üyesi Coşkun Aksu söz alarak kapalı pazarın yan tarafından devam eden Yeşilkent bağlantı yolunda seramik fabrikasına çalışan tırların oluşturduğu tehlikelerden bahsetti. Başkan Bakıcı bu konuda fabrika yetkililerine gerekli uyarıların resmi olarak yapıldığını ve olayın takipçisi olduğunu belirtti..


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.