"Beyinde damar tıkanıklığı" uyarısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
09 Oca 2018 / Sal 16:31
/ 53 Kez Okundu
| |

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, beyin damar tıkanıklığında erken müdahalenin çok önemli olduğuna, felç ve inmeden hayati riske kadar büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, son dönemde basından sıkça duyulan Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın yaşadığı sağlık sorunu olan beyin damarlarında tıkanıklık konusunda uyarıda bulundu.
Felç kalmadan ölüm riskine kadar hayati bir sorun olduğunu belirten Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, "Beyinde damar tıkanıklığı; beyin damarlarının daralma ve tıkanmasıyla ortaya çıkan durum iskemik beyin damar hastalığı, damarın yırtılarak kanın beyin içinde yayılması ise beyin kanaması olarak adlandırılır. Hasta özellikte kol ve bacaklarda uyuşma ve güçsüzlük olarak görülmektedir. Beyin damarlarında meydana gelen bu pıhtı, damarları tıkaması felç ve inme gibi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Geç tedavi sonucu ise hayati tehlikesi de vardır” dedi.

“Acil doktora yetiştirin”
Dr. Cebeci şu bilgileri verdi: “Aşırı yemek yenildiğinde, gece yatarken, sabahleyin uyanırken veya öne doğru herhangi bir sebeple eğinildiğinde beyindeki damar tıkanıklığının etkileri kendini daha da fazla gösterebiliyor. Özellikle bu sağlık sorunu yaşayanlarda kısa bir süre önce baş ağrısı ve dönmesi, yüzde kanlanma ve sinirlilik hali görülür. Tıkanıklığın belirtileri genelde sürekli uyku hali, bilinç kayıpları, konuşma, hareket ve görme bozuklukları olarak görülür. Bunlar ise kişi de genellikle ortalama 40 yaş üzeri kişilerde nükseder. Bu durumu yaşayan kişi öncelikle yan yatırılıp rahatça nefes alıp verebilmesi temin edilmeli, soğuk uygulanması gerekir ve acilen en yakın hastaneye yetiştirilmelidir. Yapılan gerekli tetkikler sonra öncelikle kanda pıhtılaşmayı önleyecek ilaçlar hastaya uygulanır. Beyindeki kanlanma riski olan dokular tespit edilerek gerektiği takdirde cerrahi bir müdahale yapılmaktadır."





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.