Beyoğlu’nda cinsel saldırı davasında barodan atanan avukat istifa etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Beyoğlu’nda cinsel saldırı davasında barodan atanan avukat istifa etti
06 Mar 2018 / Sal 17:56
/ 146 Kez Okundu
| |

Taksim’de eğlence dönüşü evlerine gitmek isteyen bir kadına cinsel saldırıda bulunulması ve yanındaki kadın arkadaşının ise tekmelenip yaralanması davasında barodan atanan avukat “Cinsel istismar ve kadına şiddet davalarında sadece mağdur tarafın avukatlığını yapıyorum

Taksim’de eğlence dönüşü evlerine gitmek isteyen bir kadına cinsel saldırıda bulunulması ve yanındaki kadın arkadaşının ise tekmelenip yaralanması davasında barodan atanan avukat “Cinsel istismar ve kadına şiddet davalarında sadece mağdur tarafın avukatlığını yapıyorum. Sanık tarafın avukatlığını yapmıyorum” diyerek sanık vekilliğinden istifa etti.
Taksim’de eğlence dönüşü evlerine gitmek, Tarlabaşı Bulvarı’na doğru yürürken F.H.E isimli kadına cinsel saldırıda bulunulması ve yanındaki kadın arkadaşı E.Y.’nin ise tekmelenip yaralanması davasına devam edildi.
İstanbul 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, "Nitelikli cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan 25,5 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Dursun Aydemir katılırken, "Nitelikli cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, basit yaralama" suçlarından 27 yıla kadar hapsi istenen firari sanık Engin Kayıran ise duruşmaya gelmedi.
Duruşmada yer almayan mağdur F.H. E. ile olay sırasında tekme atılan ve kalçasından yaralanan müşteki E. Y.’yi ise avukatları temsil etti.

“Cinsel istismar ve kadına şiddet davalarında sanık tarafın avukatlığını yapmıyorum”
Duruşmanın başlamasının ardından söz alan sanık Dursun Aydemir’in barodan atanan avukatı Deniz Kepenek, CMK ile atandığını hatırlatarak, “Bana bu davanın cinsel istismar davası olduğu söylenmedi. Sonradan öğrendim. Cinsel istismar ve kadına şiddet davalarında sadece mağdur tarafın avukatlığını yapıyorum. Sanık tarafın avukatlığını yapmıyorum. Sanığın avukatlığından istifa ediyorum” diye konuştu.

“Psikolojisi alt üst oldu, evden çıkamıyor”
Söz alan mağdur F.H.E.’nin avukatı Binnur Açış ise, “Dosyada adı geçen Rıdvan isimli şahıs hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır. Müvekkilim gerçekten evden çıkamıyor. Müvekkilimizin psikolojisi altüst olmuş durumdadır. Bu şahıs bir yıldır sokaklarda geziyor. Kim bilir kaç suça karıştı. Savcılık makamı başından beri etkili soruşturma yapmamıştır. Davanın sanıklarından Engin Kayıran isimli şahıs da her nedense bir türlü yakalanmıştır. Görevini ihmale eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
Mahkeme sanık Dursun Aydemir’e atanan avukatın davadan istifa etmesinden ötürü, Aydemir’e yeni bir avukat atanması için İstanbul Barosu’na yazı yazılmasına karar verdi. Sanık Aydemir’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme müşteki E.Y.’nin zorla getirilmesi ve olaya karıştığı iddia edilen 3’üncü şahıs yönünden devam eden soruşturma sonucunun beklenmesine hükmederek duruşmayı erteledi.
Duruşmanın ardından Kadın meclisleri adına bir grup adliye önünde basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.