Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:
03 Mar 2018 / Cmt 13:23
/ 30 Kez Okundu
| |

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Teknoloji ve Ar-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezinin (MARGEM) açılışında, bütün üniversitelerde araştırma, geliştirme seferberliği başlattıklarını ve toplam 997 Ar-Ge ve tasarım merkezine ulaştıklarını ifade etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Mustafa Kemal Üni versitesi (MKÜ) Teknoloji ve Ar-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezinin (MARGEM) açılışında, bütün üni versitelerde araştırma, geliştirme seferberliği başlattıklarını ve toplam 997 Ar-Ge ve tasarım merkezine ulaştıklarını ifade etti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üni versite, bilim iş birliğini ülkenin gelişmesi yolunda, en önemli araçlardan biri olarak gördüklerini belirterek, ”Araştırma, geliştirmeye ve tasarıma verdiğimiz desteğin karşılığını almaya başladık. Bugün itibarıyla ülkemizde toplam 997 Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısına ulaştık” dedi.
Bakan Özlü, ”Biliyorsunuz geçen seneki hedefimiz bin Ar-Ge ve tasarım merkeziydi, bu sene mart ayı başındayız ve sayı 997, İnşallah birkaç gün içinde bu sayı bine ulaşacak ve bu tasarım ve Ar-Ge merkezlerimizle Türkiye’nin gelişmesine, kalkınmasına katkıda bulunacağız. Bu yılın ilk yarısında bin Ar-Ge merkezi, 250 tasarım merkezi hedefliyoruz”dedi.
Konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesi kesildi. Özlü ve beraberindekiler, merkezi gezerek yetkililerden cihazlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bakan Özlü, işçilerin arasında yer alan, Türk Silahlı Kuv vetlerince Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu’nun ağabeyi Selahattin Pamukçu’ya da başsağlığı diledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.