Bingöl’de 3’üncü Hesarek festivali

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bingöl’de 3’üncü Hesarek festivali
13 Şub 2018 / Sal 11:51
/ 16 Kez Okundu
| |

Bingöl Belediyesi tarafından 60 ülkeden 140 katılımcıyla 3’üncü Hesarek festivali düzenleneceği bildirildi

Bingöl Belediyesi tarafından 60 ülkeden 140 katılımcıyla 3’üncü Hesarek festivali düzenleneceği bildirildi.
Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, geleneksel hale getirilen Hesarek Festivali’nin bu yıl ‘Dünya Renkleri Bingöl’de buluşuyor’ sloganıyla düzenleneceği söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle düzenlenecek festivale 60 ülkeden 140 konuğun katılım sağlayacağını belirtilen Barakazi, festivalin sosyal etkinliğin yanı sıra kentin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını belirtti.
Festivalin çeşitli etkinliklerle 3 gün boyunca devam edeceğini kaydeden Barakazi;" Kültür ve Sosyal işleri Müdürlüğümüz tarafından organize edilen ve ilimizin tanıtımına katkı sağlaması amaçlanan festival, çeşitli etkinliklerle üç gün sürecek. 16 Şubat Cuma günü tiyatro ile start verilecek festival etkinliği, 17 Şubat Cumartesi günü Hesarek Kayak Merkezi’nde devam edecek. Saat 10.00’da başlayacak festival, konser, yarışma, ikram, kardeşlik ateşi, meşale gösterisi gibi etkinliklerle sürdürülecek. Festivalin kapanışı, il dışından gelen katılımcıların Yüzen ada gezisiyle sona erecek”dedi.
Geçen yıllarda düzenlenen iki festivalin yoğun katılımla gerçekleştirildiğini anımsatan Barakazi, “Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz festivalimize Bingöl’de ve gurbette yaşayan tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Sosyal belediyecilik anlayışıyla geleneksel olarak düzenlediğimiz festivaller ilimiz ve kayak merkezimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır”ifadelerine yer verdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.