Bolu’da ileri biyolojik arıtmaya 41 milyon liralık yatırım

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bolu’da ileri biyolojik arıtmaya 41 milyon liralık yatırım
25 Eki 2017 / Çar 13:27
/ 19 Kez Okundu
| |

Bolu Belediyesi tarafından 41 milyon TL’lik yatırımla başlatılan ‘İleri Biyolojik Atık Su Arıtma’ sistemi ile, nüfusun iki katına çıktığında da atık suyun temizlenmesi konusunda yeterli kapasiteye sahip olunması hedefleniyor

Bolu Belediyesi tarafından 41 milyon TL’lik yatırımla başlatılan ‘İleri Biyolojik Atık Su Arıtma’ sistemi ile, nüfusun iki katına çıktığında da atık suyun temizlenmesi konusunda yeterli kapasiteye sahip olunması hedefleniyor.
Bolu’da, 41 milyon liraya mal olacak ve 2018 yılında faaliyete geçecek olan ‘İleri Biyolojik Atık Su Arıtma’ tesisi ile çevre kirliği en aza indirilip, gelecek nesillere daha temiz bir il bırakılacak. Bolu’nun 50 yılını planladıklarını ve büyük hedefleri olduğunu belirten Başkan Alaaddin Yılmaz, ’İleri Biyolojik Atık Su Arıtma’ sistemi ile nüfus 300 bine dahi çıksa, bu rakamı kaldırabilecek bir atıksu arıtma kapasitesine sahip olacaklarını söyledi.
Yılmaz, “Bir ucu Abant ve Bolu Dağı’na diğer ucu Mudurnu Yolu’ndaki Tepe Karakolu’na uzanan bölgedeki 39 köy ve 9 endüstriyel kuruluşun tüm atıkları, Kolektör Hattı ile toplanarak, Bolu Merkez Atık Su Arıtma Tesisi’nde arıtılacak. Mevcut sistem, atık suların yüzde 75’ini arıtabilirken, İleri Biyolojik Atık Su Arıtma sistemi sayesinde tüm su, çevreye zarar vermeyecek bir şekilde yeniden doğaya aktarılacak. Ayrıca, mevcut tesisin kapasitesi 26 bin m3/gün iken yeni yapılacak tesiste kapasite 77 bin m3/gün olacak. ‘Koku Giderim Ünitesi’nin de bulunacağı yeni sistemde, 100 m3/saat kapasiteli ultraviyole dezenfeksiyon sistemi ile yeşil alanların sulaması da gerçekleştirilebilecek” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.