Burun estetiği Dünyada ve Türkiye’de en sık yapılan operasyon

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Burun estetiği Dünyada ve Türkiye’de en sık yapılan operasyon
08 Şub 2018 / Per 14:55
/ 36 Kez Okundu
| |

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Bahadır Baykal, burun estetiğinin ülkemizde ve dünyada oldukça sık yapılan bir operasyon olduğunu söyledi.
Burun ameliyatının kişilerin g enel yüz görünümünü geliştirip iyileştirdiği için, yüz plastik cerrahi sonuçlarını beraberinde getirdiğini anlatan Op.Dr.Bahadır Baykal, “Aynı zamanda kişinin burun yapısından kaynaklı deviasyon gibi problemlerin düzeltilmesine ve burun fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde çalışmasına olanak sağlar. Burun estetiği ameliyatları her ne kadar en fazla yapılan estetik cerrahi girişimlerind en biri olsada halk arasında, burun estetiği prosedürleriyle ilgili pek çok efsane dolaşıyor” diye konuştu.
Op.Dr.Bahadır Baykal, burun estetiği konusundaki yanlış inanışlar ve yargıları şöyle sıraladı;
Burun estetiği oldukça basit bir ameliyat; Burun estetiği, oldukça yaygın bir prosedürdür. Ve g enel inanışın aksine oldukça karmaşık ve zor bir prosedürdür. Bu ned enle başarılı bir burun estetiği sonucu için, doktorunuzun sizin için gerekli zamanı ve kaynakları ayırdığından emin olmalısınız. Burnun anatomik yapısına hakim, estetik anlayışı doğru olan bir cerrah burun kemik ve kıkırdak yapısını, cilt kalınlığını ameliyat öncesi değerl endirecek, gü venli ve etkili bir tedavi planı gerçekleştirecektir.
Her KBB yada Plastik Cerrah burun estetiği ameliyatı gerçekleştirebilir; burun estetiği ameliyatı söz konusu olduğunda, iyi bir cerrahın prosedürü gerçekleştirmesi çok önemlidir. Daha önce de belirtildiği gibi rinoplasti çok karmaşık bir işlemdir ve mümkün olan en iyi sonuçların alınması ve revizyon cerrahisi gerektir en ist enmey en komplikasyonları önlemek için, d eneyimli ve kabiliyetli bir cerrah tarafından uygulanmalıdır.
Burun estetiği ameliyatı geçirmiş burun, doğal görünmez; Rinoplastinin amacı burnun görüntüsünü iyileştirmek ve daha d engeli bir yüz oluşturmaktır. Bu düsturdan uzaklaşmadığınız sürece ortaya çıkacak sonuç, elbette doktorun yet eneğini ve d eneyimine bağlı olarak doğal ve doğala en yakın olacaktır. Bu noktada hastaların, burun estetiği ameliyatları yolculuğunda, doktorlarıyla işbirliği yapması, bekl entilerini doğru ifade ederek, bekl entilerinin gerçeklikleri konusunda açık olmaları çok önemlidir.
Rinoplasti ağrılı bir ameliyat; Hastalarımızın çoğu, burun estetiği ameliyatlarından sonra, bekledikleri kadar acı ve ağrı hissetmediklerini fark edince oldukça şaşırırlar. Ameliyat sonrası burunda oluşan hafif şişlik ve morluklar en fazla 10 gün içerisinde inecektir.
Burun estetiği ameliyatı için istediğim burnu seçebilirim; En sevdiği şarkıcının, sinema sanatçısının burnun aynısına sahip olmak istey en pek çok hasta ile karşılaşıyoruz. Ancak her burun k endi içerisinde eşsizdir. Ve bir kişide çok güzel görün en bir burun, bir başka kişide iyi durmayabilir. Bunun ned eni herkesin yüz özelliklerinin birbirind en farklı olmasıdır. Bu ned enle her hasta için ayrı bir ameliyat planı tasarlanmalı ve uygulanmalıdır. Bu noktada hastaların bekl entilerinin ne kadar gerçekçi olup olmadığı konusunda biz doktorlarında elbette emin olması gerekiyor.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.