Büyük Taarruz ve Zafer Haftası’nın 95. yıldönümü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Büyük Taarruz ve Zafer Haftası’nın 95. yıldönümü
25 Ağu 2017 / Cum 23:48
/ 21 Kez Okundu
| |

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Büyük Taarruz ve Zafer Haftası’nın 95

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Büyük Taarruz ve Zafer Haftası’nın 95. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende, “Bu millet geçmişini hiçbir zaman unutmadı ve bu ruhla geleceğine uzanan elleri her daim kökünden kesecektir. Dolayısıyla 15 Temmuz’da da bu kararlılığını göstermiştir” dedi.
Bakan Eroğlu, Büyük Taarruz ve Zafer Haftası’nın 95. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılmak üzere memleketi Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine geldi. Törenler Büyük Taarruz’un planlarının yapıldığı Atatürk Evi’nden başladı. Bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak yürüyüşe atlı birliklerde katıldı. At üstünde o dönemin askeri üniformalarını giyen askerler katılımcıları hem duygulandırdı hem de geçmişte kısa bir yolculuğa çıkardı. Bakan Eroğlu, protokol üyeleri ile birlikte vatandaşlarında katıldığı ve önde atlı birlik ile mehteran takımının olduğu kortej ile stadyuma kadar yürüdü. Törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, kuvvet komutanlıklarını temsilen yüksek rütbeli subaylar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyük Taarruz’u anlatan tiyatro oyunu ayakta alkışlandı
Stadyumdaki kutlama töreni Beyaz Düşler isimli tiyatro topluluğunun sergilediği ve Büyük Taarruz’u anlatan tiyatro gösterisi ile başladı. Düşmana karşı verilen mücadele ile mücadele anında çekilen sıkıntıları anlatan oyun törene katılanları zaman zaman duygulandırdı. Oyun sonunda katılımcıları oyuncuları ayakta alkışladı. Bakan Eroğlu, tiyatronun sonunda oyuncular ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

"İki defa gazi olan meclisimiz var artık”
Törende in açılışında konuşan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’ın 95 yıl önce yok edilmek istenen bir milletin kahramanlık destanı yazdığı, şehit kanları ile yoğrulduğu mübarek topraklar olduğunu hatırlattı. Bakan Eroğlu, “Bizi bu topraklardan atmak için yıllardır mücadele ediyorlar. Bu kahraman milleti topla, tüfekle, silahla yenemediler. Batılı ülkeler, 1699 Karlofça anlaşmasından itibaren yeni bir planı devreye koymaya çalışıyorlar. Adına Şark Meselesi dedikleri, böl, parçala ve yut taktiğini kullanmaya çalışıyorlar. Önce 93 Harbi, ardından Trablusgarp Harbi ardından, Balkan Harbi ve büyük destan yazdığımız Çanakkale Harbi. Anadolu insanı Çanakkale ve öncesinde mücadele verdiği harplerimizde yorgun ve fakir düşmüştür. Anadolu insanı evlatlarını cephelerde vatan için millet için feda etmiştir. Neredeyse yaşlılardan ve çocuklardan başka Anadolu da kimse kalmamıştır. Nitekim Gazi Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkmış ve Erzurum Sivas Kongreleri neticesinde 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış ve neticede bu Gazi Meclis Harbi yönetmeye başlamıştır. Şimdi geçmişte Gazi olan Meclisimiz 15 Temmuzda da ikinci defa Gazi unvanına sahip olmuştur. İki defa gazi olan meclisimiz var artık” diye konuştu.

“Su uyur, düşman uyumaz atasözünün de 15 Temmuzda gerçekleşti”
15 Temmuz’da Kuvay-i Milliye ruhunun tekrar canlandığını anımsatan Bakan Eroğlu, su uyur, düşman uyumaz atasözünün de 15 Temmuz(da gerçekleştiğini ifade etti. Bakan Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti:
“Bin yıldır bu topraklara göz diken düşmanlarımız her fırsatta içimizde hainler ile işbirliği yaparak istikbalimize kast etmenin fırsatını kollamışlardır. PKK, FETÖ, ve DEAŞ gibi terör örgütleri ile aziz milletimizin huzurunu bozmanın gayreti içindedirler. Ama bu hainlerin karanlık kalplerinin ve gözlerinin göremediği bir gerçek var, o da bu millet geçmişini hiçbir zaman unutmadı ve bu ruhla geleceğine uzanan elleri her daim kökünden kesecektir. Dolayısıyla 15 Temmuz’da da bu kararlılığını göstermiştir, bu bakımdan ben ülkemizin her köşesinden gelen gençlerimizi tebrik ediyorum yürüyüşümüz kutlu olsun. Şunu büyük memnuniyetle ifade etmek isterim ki gençlerimizin her geçen yıl alakası artarak devam ediyor. 95 yıl önce Şuhut’ta Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları Büyük Taarruzun planlarını hazırlamışlar ve neticede tam 95 yıl önce bugün kahraman ordumuz Kocatepe’ye yürümüştür. İşte bu yol zafer yoludur, zafere giden yoldur. Bizim milletimiz kahraman bir millettir hiçbir şekilde esaret altında kalmamış olan dünyada ki tek millet Türk milletidir. Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman askerlerimizi şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.”

“Tarih tekerrür ediyor, maalesef düşman büyük oyunlarına devam ediyor”
“Bu millet kahraman bir millettir, böyle kahraman bir millet dünyada yoktur” diyen Eroğlu, 15 Temmuz’da da milletin dünya tarihine geçmiş bir kahramanlık destanı yazdığını dile getirerek, “15 Temmuz’da sokağa dökülen, tanklara, jetlere kafa tutan, atalarına layık olan bu gençlerimizle iftihar ediyorum. Bu millete, bu kahraman orduya kim karşı durabilir? Biz, bu inançla hareket ettiğimiz sürece Allah’ın izniyle bizi kimse yıkamaz, bölemez. Tarih tekerrür ediyor, maalesef düşman büyük oyunlarına devam ediyor özellikle bu dönemde birliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bugünün savaşları artık sadece cephelerde silah ile olmuyor. Bilim ile kültür ile ekonomi ile ve daha birçok enstrümanlar ile yapılmakta. O halde bizim her konuda Dünya ile yarışacak bir çalışma azmi ortaya koymamız gerekecek. Daha çok üreteceğiz kurumlarımızı daha ilerilere yükselteceğiz. Çünkü bu millet bütün dünyaya mazlumlarının ümit kalesidir. Bu kalede meydana gelebilecek bir hasar bütün Dünya mazlumlarının, Afrika’nın, Kafkasya’nın, Orta Asya’nın, Balkanların ve Ortadoğu’nun mahzun kalmasına yol açacaktır. Dünya Müslümanlarının güvenli limanı olan bu topraklar aynı umut ve misyon ile bugün de tarihi mesuliyetini yerine getiriyor. Son 15 yıldır hep bu ruh haliyle çalıştık, çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri buradaki törenin ardından 19 kilometrelik Zafer Yürüyüşü’nün başladığı Çakır Köyü’ne geçti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.