Çalışkan: "Petrokimya tesisi bölge için lokomotif güç oluşturacak”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çalışkan:
01 Mar 2018 / Per 15:32
/ 182 Kez Okundu
| |

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Yumurtalık ilçesine kurulacak petrokimya tesisinin bölge için lokomotif güç oluşturacağını söyledi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Yumurtalık ilçesine kurulacak petrokimya tesisinin bölge için lokomotif güç oluşturacağını söyledi.
Çalışkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir’in milli enerji şirketi Sonatrach’ın Rönesans ve Bayegan Grubu’yla birlikte Adana’nın Yumurtalık ilçesinde 1 milyar dolarlık petrokimya tesisi kurmak için anlaşma imzaladığını açıkladığını hatırlatarak, tesisin devreye girmesiyle Türkiye’nin 2 milyon ton ihtiyacı olan polipropilenin yılda 450 bin tonunun üretilerek dışa bağımlılığın yüzde 25 oranında azalacağını söyledi. Çalışkan, “Böylece ülkemizin cari açığı azalacak ve üretim maliyetlerimiz aşağılara çekilmiş olacak. Burada yaklaşık 250 kişilik istihdam alanı açılacak ve 1 milyar dolarlık bir tesis olacak. Bu tesis 30 ay gibi bir zamanda tamamlanacak” dedi.
Türkiye’de şu anda polipropilende tek tedarikçinin Petkim olduğunu hatırlatan Çalışkan, "Petkim, ihtiyacın ancak yüzde 10’unu karşılayabiliyor. Başta çuval üretiminde ve pek çok alanda kullanılan polipropilen hammadesi için maliyetler düşecek. Bu da bölge için lokomotif güç oluşturacak. Bu yatırım ile birlikte kurulması planlanan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi için de destekleyici bir güç oluşması bekleniyor. Bu yatırım için şu an 826 bin metrekarelik hazine arazisinin tahsisi yapılmış durumda. Cezayir’in milli enerji şirketi ile Rönesans Endüstri arasında imzalanan bu yatırımın başta Adanamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Herşeyden daha çok bu yatırımın önemli bir istihdam atağı olduğu akıllardan çıkarılmamalıdır.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.