Çanakkale kahramanı Yüzbaşı Mehmet Muzaffer’in hayatını anlatan kitap çıktı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
10 Şub 2018 / Cmt 15:09
/ 155 Kez Okundu
| |

Çanakkale Savaşı’nda komutanları tarafından lastik almakla görevlendirilen, ödenek olmadığı için Yahudi tüccara “Bedeli Çanakkale’de kanla ödenecektir” yazılı para veren Yüzbaşı Mehmet Muzaffer’in hayatını anlatan kitap piyasaya çıktı

Çanakkale Savaşı’nda komutanları tarafından lastik almakla görevlendirilen, ödenek olmadığı için Yahudi tüccara “Bedeli Çanakkale’de kanla ödenecektir” yazılı para veren Yüzbaşı Mehmet Muzaffer’in hayatını anlatan kitap piyasaya çıktı.
Metin Soylu’nun kaleme aldığı “Bedeli Çanakkale’de Kanla Ödenecektir” isimli belgelere dayalı kahramanlık öyküsü kitabı, Mehmet Muzaffer’ın hayatını konu alıyor. 1914 yılında Galatasaray Lisesi öğrencisi olan Beyoğlu Fındıklı doğumlu Mehmet Muzaffer, vatanperverlik göstererek gönüllü olarak Çanakkale Savaşı’na katılıyor. Otomobil lastiği alması için İstanbul’a gönderilen Mehmet Muzaffer, Harbiye Nazırlığının kasasında para olmadığı için lastikleri alamıyor. Bir gece uğraşarak yaptığı yüzlük kağıt para ile Yahudi tüccardan malzemeleri alan Mehmet Muzaffer, Çanakkale’ye dönüyor. Yahudi tüccar ise parayı bozdurmak için Osmanlı bankasına gittiğinde paranın sahte olduğu ortaya çıkar. Üzerinde “Bedeli Çanakkale’de kanla ödenecektir” yazan para, şu anda Ankara Gölbaşı’daki Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı’nda korunuyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.