Çanakkale Zaferi türküler ile anıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çanakkale Zaferi türküler ile anıldı
19 Mar 2018 / Pzt 13:45
/ 61 Kez Okundu
| |

Tepebaşı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103

Tepebaşı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü nedeniyle bir konser düzenledi.
Şefliğini Aytaç Karausta’nın üstlendiği konser, Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, konsere il dışındaki programından ötürü katılamadığı için gönderdiği görüntülü mesajında, "Aytaç Karausta yönetimindeki Türk Halk Müziği Koromuzun, 18 mart dolayısıyla düzenlediği konserde aranızda bulunamıyorum. Çanakkale’de 57. Alay’ın temsili şehitliğindeyim. Buradan hepinize sevg iler, saygılar sunuyorum" sözlerini kullandı.
İki bölümden oluşan ve ücretsiz olarak gerçekleştir ilen konserde koro, Çanakkale Türküsü, Sarı Zeybek, Şu Kışlanın Kapısına, Havada Bulut Yok gibi eserleri başarıyla seslendirdi. Gecede ayrıca Çanakkale Zaferi’nden anlatılan hikayeler de izleyic ilere duygusal anlar yaşattı.
Konser sonunda Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Jale Nur Süllü, Şef Karausta ve koro üyelerine çiçek takdim etti. Burada bir konuşma yapan Süllü, "Bundan 103 yıl önce bir destan yazıldı Çanakkale’de. Bugün ezg ileriyle yüreklerimize nakşeden Tepebaşı Belediyesi Türk Halk Müziği Koromuzun Şefi Aytaç Karausta’ya, solist ve koristlere, orkestraya, Tepebaşı Belediye Başkanım Ahmet Ataç adına çok teşekkür ediyorum. Çanakkale ile Tepebaşı Belediyesi kardeş şehir anlaşması imzaladı. Bildiğiniz gibi Çanakkale gerçekten bağımsızlık mücadelemizin başladığı kıvılcımın çakıldığı şehir olarak çok önemli. Yıllardır Eskişehir ile Çanakkale arasında bir sevgi köprüsü oluşturduk. Çanakkale’ye gez iler düzenledik. Tarihin, atalarımızın, geçmişimizin ve gerçeklerin öğrenilmesi için büyük bir çaba sarf edildi. En büyük teşekkürümüz bize bu günleri sağlayan, kanlarını canlarını verip düşmana geçit vermeyen tüm şehit ve gaz ilerimize. Minnet şükran ve saygıyla anıyoruz" diye konuştu.
Zaman zaman duygu yüklü anların yaşandığı konser, izleyic ilerden tam not aldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.