Çavdarhisar İmam Hatip Ortaokulu’nda Kariyer Günleri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çavdarhisar İmam Hatip Ortaokulu’nda Kariyer Günleri
08 Mar 2018 / Per 11:02
/ 138 Kez Okundu
| |

Çavdarhisar İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen ’Kariyer Günleri’ konulu konferansta, gazetecilik mesleği, Gazeteci Yazar Yunus Daşdemir tarafından anlatıldı

Çavdarhisar İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen ’ Kariyer Günleri’ konulu konferansta, gazetecilik mesleği, Gazeteci Yazar Yunus Daşdemir tarafından anlatıldı.
Konuşmasına mesleki yaşamında karşılaştığı ilginç anılarını anlatarak başlayan Daşdemir, "Gazetecilik, doğru, ilkeli ve tarafsız yapıldığında sizi başarıya ulaştıracak keyifli bir meslektir. Topluma yön verir, ışık tutar" dedi.
Öğrenciler tarafından soru yağmuruna tutulan Daşdemir, bir öğrencinin gazetecilik mesleğinin zorluklarını sorması üzerine, "Özellikle küçük ilçelerde herkesin birbiriyle tanışık olmasından dolayı haber yaparken birçok zorlukla karşılaşıyoruz. Bunun yanı sıra haber alma sıkıntılarımız da oluyor. Gazetecilikte kesinlikle özel hayat anlamında, yani çocuklarımla vakit geçireceğim, hobilerim var, hafta sonunu ailemle geçireceğim diye plan yapamazsınız. Çünkü gazetecilikte zaman mefhumu diye bir şey yok. Gecenin 03.00’de bir haber geldiğinde, örneğin bir kaza olmuş.Gitmeme durumumuz olamaz. Bir şekilde oraya gidecek ve o haberi yapacaksınız. Tabi sosyal medyanın kurulmasıyla yazılı veya görsel basın kendi özelliğini kaybetti ve her şey artık telefonda bitiyor. Telefon hem kameranın hem de fotoğraf makinesinin yerini tutuyor. Artık bir telefon ile ulusal bir televizyona canlı olarak bağlanabiliyorsunuz. Bunun yanında sosyal medyayı doğru kullanmak toplum için çok önemlidir. Unutmayın ki gezi olayları asılsız sosyal medya haberleriyle ülkemizi milyarlarca dolar zarara uğratmıştır. Sizlere boş kaldığınız her vakitte okumanızı tavsiye edeceğim. Okuyan insanda başarı oranının yükseldiği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Bir de tabi ilk emri ’oku’ olan bir dinin mensuplarıyız" diye konuştu.
Program sonrası Okul Müdürü İsmail Yıldız, Gazeteci Yazar Yunus Daşdemir’e katılımlarından dolayı teşekkür etti. (YD-EFE)


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.