Çavdarhisar’da ’Dünya Pİ Günü’ etkinliği

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çavdarhisar’da ’Dünya Pİ Günü’ etkinliği
14 Mar 2018 / Çar 12:41
/ 42 Kez Okundu
| |

Ünlü matematik sabiti ‘Pİ’ sayısını tanıtmak ve matematiği öğrencilere eğlenerek öğretmeyi hedefleyen ’Dünya Pİ Günü’ kapsamında Çavdahisar Ortaokulu’nda etkinlikler düzenlendi

Ünlü matematik sabiti ‘ ’ sayısını tanıtmak ve matematiği öğrencilere eğlenerek öğretmeyi hedefleyen ’Dünya Günü’ kapsamında Çavdahisar Ortaokulu’nda etkinlikler düzenlendi.
Etkinliğe Pi sayısının tarihi ve değeri hakkında bilgi verilmesiyle başlandı. Matematik kulübü öğrencileri, bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen irrasyonel matematik sabiti Pi’nin ispatını da yaptı. Daha sonra Dünya Günü tarihi olan 14 Mart’ı temsilen 3 ve 14 rakamları ile ilgili okulda duvar süslemeleri yapıldı. Matematik Öğretmeni Özge Aktay tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler 3 ve 14 ü simgeleyen pasta ve kurabiyeler yapıp ilginç bir etkinliğe imza attılar.
Çavdarhisar Ortaokul Müdürü Ahmet Yalçın, yaptığı açıklamada, ’’Öğrencilerimiz ve Matematik Öğretmenimiz Özge Aktay’a Dünya Günü kutlmaları adı altınta oluşturdukları bu farkındalıktan dolayı teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.(YD-EFE)


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.