Çelikayar: “9 Şubat sigara bırakmada bir dönüm noktası olsun”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
09 Şub 2018 / Cum 11:46
/ 88 Kez Okundu
| |

Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, “Tütünden kaynaklanan hastalıklar sebebiyle her yıl 6 milyon insan hayatını kaybediyor

Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, “Tütünden kaynaklanan hastalıklar sebebiyle her yıl 6 milyon insan hayatını kaybediyor. 9 Şubat sigara bağımlıları için bir dönüm noktası olsun” dedi.
Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, sigara bağımlılığı ve sigaranın zararlarına dair yaptığı açıklamada, dünyada 1,2 milyar insanın sigara kullandığını ve her yıl 6 milyon insanın sigaraya bağlı olarak gelişen hastalıklar sebebiyle hayatını kaybettiğini belirtti. Sigaranın hem kişiye hem çevresine verdiği zararlara dikkat çeken Şener Çelikayar, “Sigara, fiziksel, sosyal ve ekonomik bakımdan yıkıcı sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Ülkemizde her yıl 100 binden fazla insanımızı sigaradan dolayı kaybediyoruz. Bunun yanında pasif etkilenmeden doğan hastalıklar ve zararlar da ayrı bir acı tablo. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir bağımlılık” diye konuştu.
Sigaradan kurtulmanın mümkün olduğunu dile getiren Çelikayar, "Sigara size ve sevdiklerinize zarar veriyor. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü bu anlamda bırakmak isteyenler için bir fırsat. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan hassasiyet rica ediyoruz. Kullananların bırakmasını, kullanmayanların da daha bilinçli olarak kendileri ve sevdikleri için model olmasını, çevreye karşı da uyarıcı olmasını istiyoruz” ifadelerini kulandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.